Kategoriler
Toki Haberleri

Toki’den dar gelirliye ön ödemeli konut

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından hayata geçirilecek olan ön ödemeli sistemle ev sahibi olma çalışmalarına başlandı. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ön ödemeli sistem ile üreteceği konutlar için iller bazında talep toplamaya başlıyor.

Vatandaşların ödeme şekli, ödeme gücü ve istekleri doğrultusunda belli bölgelerde projeler hayata geçirilecek. Özellikle hızlı nüfus artışının olduğu bölgeler ile konut fiyatlarının hızlı yükseldiği bölgelerde dar gelirli vatandaşlara yönelik konutların üretilmesi planlanıyor.

Konut Piyasası Takip Sistemi kurulurken, 5 ilde 19 farklı tipte konut projesi tamamlanacak. Bugün itibariyle TOKİ’nin yaklaşık 400 şantiyesinde inşaatlar devam ederken, Türkiye genelinde üretilen 850 bin konutun yaklaşık 750 bini sosyal konut niteliği taşıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) alt gelir grubuna yönelik hayata geçirdiği konut projelerinde daha önce ev sahibi olmayan emeklilere yüzde 25 kontenjan da ayırıyor. TOKİ’nin 36 ilde 5 bine yakın evlerden dar gelirlilere, emeklilere büyük fırsatlarla daire sahibi olma imkanı sunuluyor.