Kategoriler
Toki Haberleri

TOKİ’den ekonomiye katkı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı olan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından ekonomiye büyük bir katkı sunuluyor. TOKİ, ülke ekonomisine büyük katkıda bulunacak bir kampanya başlattı.

Kampanya “Borcunu erken ödeyene yüzde 22 indirim” sloganı altında duyruldu. TOKİ’nin başlattığı kampanya kapsamında konut ve iş yeri alıcıları için borcunu erken ödeyenlere tapuları hemen veriliyor. Bu sayede erken borç ödeyen alıcılara yüzde 22 indirim fırsatı sunuluyor.

Kampanyaya toplamda 8 bin 735 adet kişi başvurdu. Katılan konut veya iş yeri alıcılarından yüzde 77,56’sı da borçlarını kişisel birikimleri ile ödedi. Konut ve iş yeri alıcılarını kapsayan kampanyaya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Bu sayede kısmı ödemeler hariç toplamda 7 bin 400 adet vatandaş, 455 milyon 244 bin TL’lik borçlarını kapattı. Borçları ödedikten sonra da tapularını almaya hak kazandılar.

Kampanyadan faydalanan vatandaşlar toplamda 509 milyon 523 bin TL’lik borçlarını ödediler.

Tüm bakiyesini kapatamayacak olan iş yeri ve konut alıcıları da unutulmadı, onlar için de esnek ödeme planları uygulanıyor. Borcunun tamamını kapatamayacak olan toplamda bin 335 adet kişi peşin ödemeler ile yüzde 22 indirim imkanından faydalandı. Bu sayede toplamda 54 milyon 278 bin TL’lik peşin ödeme toplandı.

Kişisel birikimler ile ödenen borçlar sayesinde piyasaya sıcak para girişi oldu. Kampanya sayesinde 395 milyon 197 bin TL katkıda bulunuldu.