Kategoriler
Toki Haberleri

Toki’den emekliye ev

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Emekli vatandaşları ev sahibi yapmak için başlatılan Toki Emekliler için Ev projesinde bir çok ilde projeler başladı.

Bir çok ilde başlatılan Emekliler için ev sahibi olma fırsatı sunulan projelerin bazılarında kura çekilişleri de yapılmış durumda. Yani bir çok emekli vatandaş projelerin bitmesine az bir süre kala ev sahibi olmuş durumda.

Farklı illerden gelen taleplerin değerlendirilmesi ile hayata geçirilen Toki Emeklilere Özel projeler tasarlanıp hayata geçiriliyor. Projelerden 250 TL’den başlayan taksitlerle ev sahibi olma fırsatı sunuluyor.

Emeklilere Özel konutlara sahip olmak için en önemli şartlardan bazıları arasında, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, aylık hane halkı gelirinin en fazla net 3 bin 200 TL olması, projenin bulunduğu il veya ilçede en az 1 yıl ikamet etmiş olmak, kendisine, eşine veya çocuklarına ait ev yada arazi vb. taşınmazların olmaması gibi şartlar gerekiyor.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Afyon, Aksaray, Amasya, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Karabük, Kastamonu, Konya, Kütahya, Şanlıurfa ve Zonguldak illerinden olmak üzere toplam 24 konut projesi gerçekleştiriliyor.

Tasinmazhaber.Com