Kategoriler
Toki Haberleri

TOKİ’den Rize’ye 550 afet konutu

Çevre ve Şehircilik Bakanı olan Murat Kurum, Rize’de meydana gelen sel ve heyelanlar ile ilgili bazı açıklamalarda bulunmuştur. Bayramda tüm ekipler Bilfiil sahada çalışmış ve selin yaralarını sarmak adına tüm adımlar atmışlardır. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile 550 Konut yapımı sürecine başlanmaktadır. Bu şekilde açıklamasını sürdürmüştür. Çevre ve Şehircilik Bakanı olan Murat Kurum Kurban Bayramı’nda Rize’deki çalışmaları yerinden takip etmiştir.

Murat Kurum Rize ile İlgili Açıklamalar Gerçekleştiriyor

Kurum namazın ardından gazeteciler ile yaptığı açıklamalar ile sel felaketinin 6 kişinin ölmesi 2 kişinin kayıp olması nedeniyle bayrama Rize’de hüzünlü girdiklerini belirterek selin ardından en kısa sürede bölgeye geldiklerini ve seferberlik ruhu ile tüm ekiplerin hizmet etme gayretine gösterdiğini belirtmiştir. Rize’de Selin etkilediği alanlarla tüm yollarını açık olduğunu dile getirmiştir. Aynı zamanda serin olduğu tüm ilçe ve beldelerde altyapı hasarları giderildiğinde belirtmiştir. İçme suyu verilmiş durumdadır. Ayrıca yolların açık olduğunu ve vatandaşların bayramda ziyaretlerine gerçekleştirebilmesi için bir ortam yarattıklarını da belirtmiştir.

Rize’de Yine Yağmur Bekleniyor

Kurum bir gazetecinin meteorolojinin yeniden yağış bekleniyor uyarısını yaptığını hatırlatmıştır. Bunun üzerine bazı açıklamalar gerçekleştirmiştir. Meteoroloji Genel Müdürlüğü bünyesinde yağış uyarılarını takip ettiğini söylemiştir. Ayrıca şu an itibarıyla beklenen yağış an kaynaklı herhangi bir olumsuz durum beklenmediğini açıklamıştır. Her türlü tedbirin alınmış durumda olduğunda söyleyerek vatandaşların içini rahatla atmıştır. Yolların açık olduğunu da belirtmiştir. Altyapı hasarlarının giderildiği ve bu konu hakkında herhangi bir sıkıntı çekmeyeceklerine söyleyerek açıklamasını sürdürmüştür. Dolayısıyla herhangi bir olumsuzluk beklemediklerini dile getirmiştir. Bu şekilde açıklamasına devam etmiştir.

Bu şekilde kurumun yaptığı açıklamalar ile vizedeki TOKİ tarafından yapılacak olan 550 konut hakkında detaylı bilgi alabilir. Ayrıca Rize’de son durum hakkında da güncel olarak bilgi sahibi olabilirsiniz.

Daha fazla güncel haber için tıklayınız…