Kategoriler
Toki Haberleri

Toki’den yüzde 20 indirim kampanyası

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Türkiye’nin bir çok yerinde hayata geçirilen projelerden birinden daire ve iş yeri alanlar için bir kampanya başlatıldı.

Toki’den daire ve iş yeri alan ve borcunu erken ödeme yaparak kapatmak isteyen alıcılara yüzde 20 indirim fırsatı sunuluyor.

Toki tarafından 2017 yılında da başlattığı yüzde 20 indirim kampanyasından toplam 18 bin kişi faydalanmıştı.  Bu yıl başlatılan kampanyadan yaralanmak için başvurular yarın başlayacak, 18 Mayıs 2018 tarihinde sona erecek.

Daha önceki kampanyalardan farklı olarak bu yıl indirimden yaralanmak için tüm borcu kapatmak gerekmeyecek. Tüm borcunu kapatanlara yüzde 20 indirim uygulanırken yüzde 25’ten az olmamak kaydı ile peşin ödeme yapanlar da yüzde 20 indirimden yararlanabilecekler.

Kampanyadan faydalanmak için daire ve ticari ünite alanlar 24 Nisan 2018 ile 18 Mayıs 2018 tarihleri arasında ilgili bankaya başvurunun yapılması  gerekiyor.

Kampanyadan yaralanmak için gereken şartlar

Yüzde 20 indirim kampanyasından yaralanmak için başvuru tarihleri arasından satın aldıkları daire veya iş yerleri ile ilgili Toki’ye aidat, emlak vergisi gibi borçların olmaması gerekiyor.

2017 yılı Ocak ayından önce daire veya dükkan satın almış olmak ve  taksit ödemelerine 2016 yılı Aralık ayına kadar başlamış olmak gerekiyor. Bu tarihlerde daire veya iş yeri satın alıp 12 veya daha az vadesi kalanlar bu indirimden yararlanamıyor.

Yüzde 20 indirimden faydalanmak için borcunu kapatmak isteyen ancak borcunu kapatmak için taksiti olmayanlar için ise ilgili bankalardan yüzde 0,99 faiz oranı ile kredi kullanarak indirimden yararlanabilecekler.