Kategoriler
Toki Haberleri

Toki’den yüzde 22 indirim kampanyası

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından her yıl yapılan indirim kampanyasının bu yıl ikincisi düzenleniyor. Toki yüzde 22 indirim kampanyası kapsamında kampanyaya katılım 23 Eylül 2019 tarihi ile 18 Ekim 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

TOKİ tarafından yapılan bu kampanya, borcunu erken ödeyip konut tapusuna hemen sahip olmak isteyen alıcılara yönelik oluyor. Bahsi geçen alıcılar da hem daire hem de ticari konut alıcılarını kapsıyor.

Kampanyada yüzde 22 indirim fırsatı

Söz konusu olan kampanya kapsamında borcunu peşin ödeyenlere yüzde 22 oranında indirim uygulanıyor. Eğer borcun tümünü ödeyemiyorsanız üzülmeyin, bu kampanyadan siz de yararlanabilirsiniz. Toki yüzde 22 indirim kampanyası kapsamında söz konusu borcun yüzde 25’inden az olmamak şartı ile yapılan peşin ödemelerde yüzde 22 indirim mevcut.

Toki yüzde 22 indirim kampanyası indirimden yararlanmak için, bu kapsamda alınan projelere başvuru yapan alıcıların TOKİ’ye ödeyecek aidat, emlak vergisi gibi borçlarının bulunmaması gerekmekte. Satışları 2018 Haziran sonuna kadar yapılmış ve geri ödeme taksiti de 2018 Haziran sonuna kadar başlamış olan konut ve ticari konut sahipleri bu kampanyasından yararlanabilir.

Kredi şartları neler?

2019 yılı içerisinde ikinci kez başlatılan kampanya ile ilgili kredi işlemleri iki kamu bankası üzerinden gerçekleştirilecek. Halkbank ve Ziraat bankasından kredi kullanarak borcu ödeyerek yüzde 22 indirimden faydalanmak mümkün.

Kampanyada ödeme seçenekleri neler?

Halkbank ve Ziraat Bankası’nda konutlar için 500.000 TL’ye kadar yapılacak olan kredi kullanımında yüzde 0.99 faiz oranı ve 180 aya varan vade seçenekleri ile ödeme imkanı bulunuyor. 500.000 TL’den fazla kredi kullanılması durumunda ise yüzde 1.19 faiz oranı ve 180 aya varan vade seçenekleri ile ödeme fırsatı bulunuyor.

İş yerleri için kullanılacak olan kredilerde ise 1 aydan 120 aya varan vade seçenekleri bulunuyor. Kredide uygulanacak faiz oranı ise yüzde 1.24 olarak belirlenmiş durumda. Kullanılan bu kredilerde tahsis ücreti ödenmiyor.

Toki yüzde 22 indirim kampanyası kapsamında taksit sayısı 12 veya daha az olan projeler bu kampanyaya dahil değil.