Kategoriler
Toki Haberleri

TOKİ’nin 50 bin konut projesine 636 bin 787 başvurdu

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, 67 şehirde toplam 140 adet projeyle hayata geçirilecek 50 bin yeni sosyal konut projesi için talep toplama döneminin sona erdiğini söyledi. Bulut, projeye 636 bin 787 kişinin başvurduğunu kaydetti.

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, bazı açıklamalar yaptı. Ömer Bulut, 50 bin yeni sosyal konut projesinin geçen 5 Mart tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından müjdelendiğini anımsattı.

Ömer Bulut, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan önderliğinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda hayata geçirilen projeye 6 Mart tarihinden itibaren talep toplamaya başladıklarını dile getirdi.

Kura takvimi yakında hazırlanacak

Ömer Bulut, 6-25 Mart tarihleri arasında normal vatandaşların, 26 Mart-5 Nisan tarihleri arasında emeklilerin, 8-12 Nisan tarihleri arasında en az yüzde 40 engeli bulunanların, 15-19 Nisan tarihleri arasında ise şehit aileleri ve vazife malulleri ile dul ve yetimlerinin taleplerini topladıklarını söyledi. Bulut, 50 bin Yeni Sosyal Konut Projesine 636 bin 787 kişinin başvurduğunu, çok kısa bir süre içerisinde kura takvimini hazırlayarak kamuoyuna açıklayacaklarını ifade etti.

Ömer Bulut, TOKİ projesi kapsamında inşa edilecek konutların 32 bin 198’inin 2+1 tipte, 17 bin 802’sinin ise 3+1 tipte olduğunu dile getirdi. Bulut, alt gelir grubunda yer alan vatandaşların daha rahat konut sahibi olabilmeleri için 2 1 konut sayısını yüzde 64 olarak belirlediklerini söyledi.

Projeler için minimum maliyet

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, başvurusu tamamlanan ve yoğun talep gören 50 bin yeni sosyal konutun minimum maliyetle bütçelendiğini kaydetti. Bulut, sosyal konut ürettikleri için vatandaşların kira öder gibi hatta daha düşük bir bedelle konut sahibi olabildiğini belirtti. Bulut, 2+1 tipteki konutların 116 bin 400 liradan başlayıp aylık 388 lira taksitle, 3+1 tipteki konutların ise 170 bin 720 liradan başlayıp, aylık 759 lira taksitle satışa sunulduğunu söyledi.

Ömer Bulut, kurum olarak dar ve orta gelir grubunda yer alan vatandaşların yanı sıra engelliler, şehit aileleri ve maluller ile emeklilere yönelik konut üretimini de sürdürdüklerini belirterek sözlerini noktaladı.