Kategoriler
Emlak Haberleri Toki Haberleri

TOKİ’ye yeni başkan

TOKİ eski Başkanı Ergün Turan’ın 31 Mart 2019 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Seçimi’nde AK Parti’den İstanbul’un Avrupa yakasında yer alan Fatih ilçesi belediye başkanı seçilmesinin ardından kurumun yeni başkanı belli oldu. Turan’ın yerine göreve Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile vekaleten sürdüren Ömer Bulut atandı.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan Cumhurbaşkanlığı kararnamesine göre, TOKİ Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Ömer Bulut, bundan böyle yeni TOKİ Başkanı olarak görev yapacak.

Nisan 2014 tarihinden beri TOKİ başkanlığı görevini yürüten Mehmet Ergün Turan, 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimi’nde AK Parti’den Fatih Belediye Başkanı seçilmesi nedeniyle görevini bırakmıştı. Eski başkan Mehmet Ergün Turan’dan boşalan koltuğa ise Aralık 2018 tarihinde vekaleten TOKİ Başkan Yardımcısı Ömer Bulut getirilmişti.

Dün gerçekleştirilen 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimi’nde, Mehmet Ergün Turan’ın İstanbul’un Avrupa yakasında yer alan Fatih ilçesi Belediye Başkanı seçilmesi sonrasında göreve daha önceden vekaleten atanmış olan Ömer Bulut, resmen TOKİ’nin yeni başkanı oldu.

Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararı

Ömer Bulut’un TOKİ Başkanı seçilmesiyle ilgili Resmi Gazete’de yayımlanan karar şöyle:

“Cumhurbaşkanlığından:

Karar: 2019/74

Toplu Konut İdaresi Başkanlığına, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3 üncü maddeleri gereğince aynı yere Başkan Yardımcısı Ömer Bulut atanmıştır.

31 Mart 2019

Recep Tayyip ERDOĞAN

CUMHURBAŞKANI”

TOKİ’nin yeni başkanı Ömer Bulut kimdir?

TOKİ’nin yeni başkanı seçilen Ömer Bulut, 1968 yılında Trabzon’da doğdu. Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Ömer Bulut, 1995-2001 yıllarında İller Bankası Erzurum ve Ankara Müdürlüklerinde mühendis olarak görev yaptı. TOKİ’de 2005-2006 yıllarında uzmanlık, 2006-2011 yılları arasında ise daire başkanlığı görevlerinde bulunan Ömer Bulut, 2011 yılından bu yana da TOKİ Başkan Yardımcılığı görevini sürdürüyordu. TOKİ’nin yeni başkanı Ömer Bulut, evli ve iki çocuk babası.