Kategoriler
Toki Haberleri

Toplu Konut İdaresi 3 ilde konut satışına hazırlanıyor

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından toki.gov.tr üzerinden yapılan duyuruda açık konut satışları 3 farklı ilde öne çıkıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın resmi web adresi üzerinden yayımlamış olduğu duyuruya göre, hem alt gelirli hem de orta gelirli vatandaşların ev sahibi olmasının önü açıldı. 2+1 tipinde satışa çıkarılan konutlar, orta gelirli kesim için 3+1’den alıcıya sunulmuştur.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı konut satışlarına devam ediyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca yapılan duyuruda hem alt gelir hem de orta gelirli vatandaşların taksit imkanlarıyla ev sahibi olması sağlanacak. Kira öder gibi birkaç yıl içerisinde ev sahibi olmayı sağlayan sistem üç il üzerinde vatandaşlara yeni fırsatlar getirdi. Satışların bulunduğu bölge ve proje isimleri ise tam olarak şöyle; Adana İli Sarıçam İlçesi Konut Projesi, Bingöl Merkez İnönü Mahallesi Konut Projesi ve Ankara Mamak Gülseren Mahallesi Konut Projesi’dir.

3 farklı ilde gerçekleştirilmesi beklenen satışlardan Adana ilinde alt gelirliye, Bingöl ili ve Ankara ilinde ise orta gelirliye konut satışı gerçekleştirilecek. Bingöl’de 1 konut satışı için başvuru süreci başlatılırken, Ankara için konut satışı 5’e sabitlendi.

Satışlarda başvuru önceliği bulunuyor

Yakın zamanda duyurusu yapılan konut satışlarında başvuru önceliği olduğu hatırlanmalı. Detaylara TOKİ’nin resmi web adresi olan toki.gov.tr’den kolayca ulaşılabileceği süreçte, sayfada yer alan “Satışlar” bölümüne tıklamak gerekiyor. Burada yer alan bilgiler doğrultusunda vatandaşların belirli sürede harekete geçmeleri ve başvuru işlemlerini ilgili banka şubelerinden tamamlanması istenmektedir. Ziraat Bankası ve Halkbankası üzerinden kolaylıkla yapılması beklenen başvurularda kişiler ilgili konut için belirlenen ön peşinatı ödemek zorundadır. Böylece ödemelerin taksitle yapılacağı konutlardan ev sahibi olmanın yolu basitleştirilmiştir.

Emlak konut haberlerine göz atmak için tıklayınız.