Kategoriler
Toki Haberleri

Toplu Konut İdaresi 36 ilde konut ile 20 ilde iş yerini satışa çıkardı

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 36 ilde çekilişsiz kurasız konut sahibi yapmaya devam ediyor. Her yıl alt ve orta gelir grubuna sahip vatandaşların ev sahibi olmasına yardımcı olan TOKİ, 36 ilde 215 konut ile 20 ilde 79 iş yerini ‘Açık Artırma Usulü’ne uygun satışa sunacak. Açık Artırma Yöntemi ile satışı gerçekleştirilecek olan konutların satış süreci ise Türkiye Halk Bankası A.Ş. ve T.C. Ziraat Bankası A.Ş. tarafından yürütülecek.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 215 konut ve 79 iş yerini satışa çıkarıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 36 ilde 215 konut ile 20 ilde 79 iş yerinin satışını gerçekleştirecek. Yapılan açıklamaya göre, satışların ‘Açık Artırma Yöntemi’ ile 11 Ağustos 2020, Salı günü, saat 10:00’da başlatılması bekleniyor. Ankara Bilkent Otel ve Konferans Merkezi ile TOKİ İstanbul Hizmet Binası’nda gerçekleştirilecek olan satış süreci, vatandaşların internetten teklif verebilmesine olanak tanımaktadır. İsteğe bağlı katılım sağlayacak olan kişilerin tekliflerini emlakyonetim.com.tr’den vermesi bekleniyor.

Konut satışına açık olan iller:

Konut sahibi olmak isteyenler; Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Balıkesir, Bartın, Batman, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Denizli, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, Hatay, İzmir, Karaman, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Nevşehir, Niğde, Ordu, Sakarya, Samsun, Sivas, Tokat, Trabzon ve Zonguldak illerinden tercihlerini yapabilir.

Alıcıların yüzde 25 peşinat ödeyerek taksit sürecini başlatacağı konutlarda, peşin 120 ay vade sahibi olabilme imkânı tanındı. Aynı zamanda alıcıların, İstanbul’da satışa sunulan konutlara yüzde 25, 40, 50 peşin olmak üzere, 96 ve 120 ay vade seçeneklerine sahip olabilecekleri açıklanmıştır.

İş yeri satışına açık olan iller:

İş yeri sahibi olmak isteyenler; Adana, Afyonkarahisar, Ağrı, Ankara, Aydın, Balıkesir, Bitlis, Çanakkale, Denizli, Kastamonu, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde, Siirt, Şanlıurfa, Trabzon, Uşak ve Yozgat illerinden tercihlerini yapabilir.

Alıcıların yüzde 10, veya yüzde 25 peşinat ile sahip olacakları iş yerine, 120 ay vade imkânı tanındı. Açık artırma sürecininin Türkiye Halk Bankası A.Ş. ve T.C. Ziraat Bankası A.Ş. tarafından yürütüleceği açıklanırken, başvuru veya teminatlar yine belirtilen bankaların tüm şubelerinden yapılabilecektir.

Ayrıntılı bilgilere ulaşmak isteyenler; Toplu Konut İdaresi’nin resmi web adresi olan www.toki.gov.tr’den  veya internet sitesi www.emlakyonetim.com.tr adresinden yararlanabileceği gibi; 444 86 54 numaralı telefondan detaylara hakim olabilecek.

Başvuru sırasında gerekli olanlar:

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olan ve 18 yaşını doldurmuş olan gerçek kişiler ile Türkiye Cumhuriyeti kanunları kapsamında uygun görülen tüzel kişilikler başvuruda bulunabilir.

Başvuru sırasında;

Fotoğraflı nüfus cüzdanı,

Vatandaşlık kimlik ve Vergi sicil numaraları,

Yetkili banka şubelerine belirtilen nakit miktar yatırılmalıdır.

Toki haberlerine göz atmak için tıklayınız.