Kategoriler
İhaleler Toki Haberleri

Toplu Konut İdaresi 4 okul için ihale yapıyor

Okul yapımı için ihale sürecine giren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 4 okul için tarihleri belirledi. İhalenin 9 Aralık 2020 tarihinde yürütüleceğini ilan eden TOKİ, 16 derslik Karaosman, Şehit Abdullah Ömür İlkokulu ile Kurtuluş İlk ve Ortaokulu’nun yapımını üstleniyor. Bilgilendirme yazısında hedeflenen bitiş süresinin 550 günü bulacağını belirtilirken, 550 günün sonunda teslimlerin yapılması beklenmektedir.

Okul yapımı için ihale tarihi 9 Aralık 2020 oldu

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) 4 adet okul yapımı maksadıyla ihale gününe hazırlandığını duyurmuştu. Yapılan açıklamada, 16 derslik Karaosman, Şehit Abdullah Ömür İlkokulu ve Kurtuluş İlk ve Ortaokulu’na el atılacak. İhalenin Adapazarı’nda belli mahallelerdeki okullar için yapılacağı hakkında bilgilendirme yazısı TOKİ tarafından yapıldı. 16 derslik olduğu bilinen Karaosman İlkokulu Yahyalar Mahallesi’nde; yine 16 derslik olduğu bilgisine ulaşılan Ozanlar Mahallesi Arayer Mevkiinde yer almakta olan Şehit Abdullah Ömür İlkokulu 9 Aralık 2020’de ihale sürecinden geçecek. Aynı tarihte Tuzla Mahallesi’nde yer alan Kurtuluş İlk ve Ortaokulu için katılımcıların ihaleye girmesi istenmiştir.

4734 sayılı kanunun belirli maddesi geçerli olacak

Okul yapımı adına harekete geçtiğini duyuran Toplu Konut İdaresi (TOKİ), süreci Adapazarı’nda yönetiyor. Burada 16 dersliği bulan okullara hayat verme kararını alan TOKİ, 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19’uncu maddesine göre ihaleyi açık usule uygun sunacak. EKAP üzerinden tekliflerin alınacağı, bu tekliflerin yalnızca elektronik ortamda olacağı bilgisi verildi. İhalenin 9 Aralık 2020 tarihinde saat 11:00’de Ankara’da düzenlenmesi kararlaştırılmıştır. Ankara Toplu Konut İdaresi Başkanlığı altında yapılacak olan ihalede kazanan firmanın 10 gün içerisinde sözleşmeye imza atması gerekiyor. Sözleşme tarihinden itibaren yer teslimini alan firmadan inşaat sürecinin başlatılması istenmektedir. Yapılacak 4 okul için verilen bitiş süresi ise 550 güne tekabül etti.

Denizli’de 24 derslik lise binasının ihalesi tamamlandı

Denizli’nin Çal ilçesinde depreme dayanıksız olarak ilanı yapılan Çal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2 yıl önce belirli gerekçeyle yıkım sürecinden geçirildi. 2018’den bu yana arsa alanının boş kaldığını söyleyen Belediye Başkanı Fethi Akcan, Çal ile Ankara arasında görüşmeleri sürdürüyor. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yıkılan alanın yerine yeni bir okul binasının daha sağlıklı koşullarda inşa edilmesi için girişimler başlatıldı. İhale sürecine alınan 24 derslik modern lise binası için ihalenin tamamlandığı duyurusu yapıldı. Bölgede 67 yıl boyunca eğitimde önemli rolü bulunan eski binanın yerine yeni binanın kazandırılacağı haberi, yine bölge halkını sevindirdi. Müjdeyi duyuran Fethi Akcan, artık gençlerin deprem gibi gerçeklik olgusuyla baş edebileceğini biliyor. İnşaat için başlangıç süresinin Aralık veya Ocak olacağı konusunda bilgi aktaran Akcan, AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan’a halk adına teşekkürlerini sundu.