Kategoriler
İhaleler Toki Haberleri

Toplu Konut İdaresi satılık konut ve iş yerleri için ihale düzenleyecek

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) bünyesinde gerçekleştirilen projelerde satış işlemleri 11 Ağustos tarihinden itibaren başlıyor. Satışa çıkarılacak olan konutların yanı sıra belli bölgelerde iş yerlerinin de açık artırma usulünce el değiştirmesi beklenecek.

Toplu Konut İdaresi’ne ait konut ve iş yerleri satışa çıkıyor

Türkiye genelinde dar ve orta kesimdeki grubu ev sahibi yapmaya devam eden Toplu Konut İdaresi (TOKİ); satışa çıkardığı konut ve işyerlerini 11 Ağustos günü yeni sahipleri ile buluşturacak. Açık Satış Yöntemine tabi tutulacak olan satış bölgelerinin, Gaziantep, Kocaeli, Balıkesir, Bursa, İzmir, Denizli, Konya, Bitlis ve Trabzon olduğu duyuruldu.

Gaziantep’in Şehitkamil ve İslahiye ilçesine ait 26 konut, Kocaeli’nin Gebze ilçesine ait 16 konut, Balıkesir’in Balya, Bigadiç ve İvrindi’ye ait 18 konut, Bursa’nın İznik, Orhaneli ve Osmangazi ilçesine ait 10 konut satışa çıkıyor. Ayrıca listede bulunan İzmir’in Kınık, Tire ve Torbalı ilçesinde 15 konut, Denizli’nin Babadağ ilçesinde 9 konut, Konya’nın Ereğli ilçesinde 8 konut, Trabzon’un Akçaabat ilçesinde 2 konut listede yer edindi.

İş yerlerinin satışa çıkarıldığı iller arasında; Balıkesir merkez 2 adet, Denizli Çardak’ta 5 adet, Konya Meram ve Sarayönü’nde 3 adet, Bitlis merkezde 13 adet, Trabzon Araklı ve Ortahisar’da ise 9 adet satılık alan öne çıkıyor.

Açık arttırma tarihi hakkında detaylı bilgi

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), 11 Ağustos Salı günü açık arttırmayı başlatıyor. Verilen bilgiye göre; saat 10:00’da başlaması beklenen müzayede, Küçükçekmece’de bulunan TOKİ İstanbul Hizmet Binası ile Ankara Bilkent Otel ve Konferans Merkezi’nde düzenlenecek. Yakından katılım sağlayamayan kişilerin müzayedeye internet üzerinden canlı olarak katılması bekleniyor. Açık arttırma detaylarına ulaşmak isteyen vatandaşların ise www.emlakmuzayede.com.tr adresinden net bilgi alabilmesi mümkün.

Açık teklif usulü nedir?

İstekliler arasından en uygun koşulu sağlayan kişiye verilmesine ihale denmektedir. İhaleler, eksiltme ya da arttırma yoluyla gerçekleştirilebilir. Eksiltme yolu bir işi üstlenmek olarak karşımıza çıkarken, arttırma yolu genellikle satışlarda kullanılır. İhalelerin açık ve kapalı usule uygun yürütülmesi mümkündür. Açık teklif, katılımcı kişilerin isteğine bağlı olarak fiyatı yükseltmesidir. Ayrıca ihale koşullarını yerine getirerek katılım sağlamak herkes için uygunken, teklif verenler arasından koşulları yerine getirenler kazanım sağlar. Satışta herkese açılan ihaleler ilan yoluyla duyurulur. Bu yöntem özellikle herkesin isteğe bağlı olarak katılım sağlamasını mümkün kılmaktadır.

İhale haberlerine göz atmak için tıklayınız.