Kategoriler
Emlak Haberleri İhaleler

Toprak Mahsulleri Ofisi 5 taşınmazı için satılık ilanı verdi

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) mülkiyeti altında bulunan taşınmazlar satışa çıkarıldı. Toplamda 5’i bulan taşınmazlar için, Yozgat şehri belirlenirken, Toprak Mahsulleri Ofisi Yerköy Şubesi tarafından ihale ilanı açılmıştır. Taşınmazların satışına karşı ilk tepki veren kişi ise CHP Milletvekili Ali Keven oldu. Keven, ‘mirasyedi’ olarak tanımladığı yetkili isimleri, cumhuriyetin ilk yıllarında kurulduğu bilinen fabrikaları satmakla suçladı.

Toprak Mahsulleri Ofisi 5 taşınmazı satışa çıkarıyor

TMO’nun Yerköy Şubesi mülkiyeti altında bulunan taşınmazlar için ilan verildi. Gayrimenkul Satış İlanı kapsamında TMO, taşınmazlarından birinin Yozgat’ın merkezinde olduğunu duyurdu. Diğer dört taşınmazın yeri ise, Yerköy, Şefaatli ve Sorgun olmuştur. Satış için sürece hareket kazandıran Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü altında verilen ilana karşı çıkan CHP Milletvekili Ali Kervan, konuya ilişkin açıklamada bulundu. Tepki sürecine devam eden Kervan, satışa çıkarılan 5 taşınmaz adına yetkili isimlere “Mirasyedi evlat gibi” sözlerini sarf etti.

Lisanslı depoculuğun kuralları hakkında minik bir hatırlatma

CHP Milletvekili Ali Kervan’ın gündeme getirdiği Toprak Mahsulleri Ofisi, satışa çıkardığı 5 taşınmazın ilanını devam ettiriyor. Kervan, yaptığı açıklama boyunca TMO’nun adım adım tasfiye sürecinden geçirildiğini söyledi. Geriye kalan taşınmazları da satışla elden çıkarmayı planlayanlar hakkında tepkisini sürdüren Kervan, taşınmazların Yozgat Yerköy Şube Müdürlüğünce ilana verildiğini belirtiyor. İlçelerin Merkez, Osmanpaşa, Sarıkent, Doğankent, Saray ve Sekili arasında değişim gösterdiğin konusuna ışık tutan milletvekili, tesislerin satışı adına ihale ilanının aktif olduğunu bildirmiştir.

13 Kasım ihale tarihi olarak belirtildi

5 taşınmazı elinden çıkarmak için Resmi Gazete’de yayımlanan Gayrimenkul Satış İlanı kullanıldı. CHP tarafından sıklıkla AKP iktidarında pek çok kurumun içinin boşaltıldığı konusu yeniden meclis gündemine taşınıyor. Son olarak Toprak Mahsulleri Ofisi’ni ele alan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), milletvekilleri Ali Keven aracılığıyla duruma ilişkin son bilgileri edindi. Verilen adreslerde tesislerin satışının kesinleşeceği konusunda emin olan Kervan, ihalenin 13 Kasım 2020’de tamamlanacağını söylüyor. Satışta yer edinen 5 tesisten hemen sonra daha büyük tesislerin  satışa çıkacağı konusuna açıklık getiren milletvekili, duruma ilişkin gelişmeleri yakından takip edecek. Çiftçinin dostu olarak bellediği kurumun mahvedildiğini ifade eden Kervan’dan hem üzüntü hem de tepkisel davranışlar görüldü. ‘Mirasyedi hayırsız evlat gibi…’ olarak tanımladığı AKP’liler için, “Tüm kurumları sattınız” açıklaması geldi. Ancak asıl soru TMO’dan sonra hedefteki ok nereye dönecek oldu.