Kategoriler
Emlak Haberleri

Torkam Holding Afrika’da sosyal konut projesi için el sıkıştı

Torkam Holding, markalı konut projelerini Türkiye’nin dışına taşımaya devam ediyor. Yurtdışı müteahhitlik hizmetleriyle tanınan şirket, Afrika’ya konut projesi yapmak için el sıkıştı. Yapılan habere göre, Demokratik Kongo Cumhuriyeti ile 7.8 milyar dolarlık bir anlaşmaya imza atan yetkili isimler, 100 bin sosyal konutun inşaat çalışmalarını üstlenecek.

Torkam Holding, Demokratik Kongo Cumhuriyeti’ne gidiyor

Türk inşaat firmaları arasından yurtdışı hizmetleriyle öne çıkan Torkam Holding, 7.8 milyar dolarlık bir anlaşmaya imza attı. 100 bin sosyal konut projesi kapsamında inşaat işini üstleneceği konuşulan şirkette, şehrin ihtiyacına yönelik projelendirme süreci devam etmektedir. Nitelikli karma proje olarak, Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde inşaat işleri başlayacak olan Torkam Holding, iş birliği yapmaya hazırlanıyor. 30 yıllık deneyimini yeni bir projeyle Afrika’ya taşıyacakları için mutlu olan Torkam Holding İcra Kurulu Başkanı Mahmut Dereli, Türkiye’deki deneyimlerini dünyanın dört bir yanına yaydıklarını açıkladı. Ülkemize değer kattıkları konusunda emin olan Dereli, Cezayir’de teslim edilen konut, kamu binaları ve okulun yanı sıra, Bulgaristan’da da inşa ettikleri rezidans ve otel projeleriyle önemli rolleri üstlendiklerini bildirdi. Almanya’da devam ettirilen bu başarılı çizgi, gayrimenkul projeleri konusunda ekstra bir cesaret getirmiştir.

Afrika’nın önemli anlaşmalarından birisine imza atıldı

Cezayir, Bulgaristan ve Almanya’yı geride bırakan Torkam Holding, yeni çalışma alanını Afrika’da Demokratik Kongo Cumhuriyeti’ne taşıyor. Afrika’nın en önemli anlaşmalarından birine imza attıklarını söyleyen Holding İcra Kurulu Başkanı Mahmut Dereli, böylesine önemli bir projeyi hayata geçirmekten son derece mutlu olduklarını belirtti. Anlaşmada 3 boyut uygulanacağı konusuna değinen başkan; ilk olarak 100 bin sosyal konutun devreye sokulacağını aktarıyor. Sosyal konutun taahhüt işi olacağı, ikinci boyutun ise konutlar için arazi tahsisi olarak devam edeceği yönünde görüş birliği sağlandı. Kongo Cumhuriyeti Arazi İşleri Bakanlığı’nın uygun gördüğü araziler üzerinde çalışmalara başlayacak olan Türk firma; 3.boyutta işin finansman yönünü ele alacak. Finansman için madencilik alanında iş birliği yapılma kararı her iki tarafı da memnun etti.

Türk şirketlerine örnek olacak

Dereli, yaptıkları işlerin sonucu olarak Türk müteahhit şirketlerinin iş potansiyelini genişletmek istiyor. Bu anlaşmanın sektörde faaliyet gösteren diğer şirketleri teşvik edeceğine inancını koruyan başkan, sözü Demokratik Kongo Cumhuriyeti Arazi İşleri Bakanı Molendo Sakombi’ye verdi. Sakombi ise; “Türkiye’nin inşaat ve gayrimenkul başarıları, bizleri fazlasıyla etkiledi. Bu başarıyı örnek alarak sonraki çalışmalarımızda bir rol model oluşturacağız” diyor.