Kategoriler
İhaleler

Toroslar Belediyesi’nden 11 adet konut imarlı arsa ihalesi

Arsalar Mersin İli, Toroslar İlçesi, Arpaçsakarlar ve Çavuşlu Mahallesi’nde yer almaktadır. Toplam 11 adet arsa Toroslar Belediyesi tarafından satışa çıkarılmıştır. Mülkiyeti Toroslar Belediyesi Başkanlığı’na ait olan iki farklı mahalledeki toplam 11 adet arsa belediye tarafından ihale yolu ile satışa sunulmuştur.

Satışa sunulan arsalardan on tanesi Mersin İli, Toroslar İlçesi, Arpaçsakarlar Mahallesi’nde yer almaktadır. Ayrıca ihalede yer alan onbir arsadan bir tanesi ise Mersin İli, Toroslar İlçesi, Çavuşlu Mahallesi’nde yer almaktadır. Ayrıca söz konusu arsalar 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45. maddesi gereğince açık teklif usulü ile satışa sunulmuştur. Bunun dışında ayrıca bazı taşınmazlar ise kapalı teklif usulü ile satışa sunulacaktır.

İhale ne zaman yapılacak?

Mersin İli, Toroslar İlçesi, Arpaçsakarlar ve Çavuşlu Mahallesi’nde yer alan arsaların ihalesi 09 Haziran 2021 tarihinde Çarşamba günü yapılacaktır. Arsaların ihalesi 09 Haziran tarihinde saat 14:00’ da gerçekleştirilecektir. İhale 09 Haziran 2021 tarihinde Çarşamba günü Toroslar Belediyesi Encümen salonunda yapılacaktır. Ayrıca ihaleye katılmayı düşünen vatandaşların ihale ile ilgili şartname ve eklerini Toroslar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Emlak İstimlak Birimi’ne 500 TL ödeme yaparak satın almaları gerekmektedir.

İhale için gereken evraklar neler?

İhaleye katılmayı isteyen vatandaşlar için;

1- İkametgah belgesi,
2- Geçici teminat mektubu veya makbuzu,
3- Temsil durumunda Noter tasdikli vekaletname ve vekâlet edene ait imza beyannamesi,
4- Ortak girişim olması halinde Noter tasdikli Ortak Girişim Beyannamesi,
5- İdare ve istekliler tarafından onaylı “Şartname” ve “Yer Görme Belgesi”,
6- Müracaat eden vatandaşın Toroslar Belediyesine borcu olmadığına dair belge.
7- İhale dokümanını satın aldığına dair belge.

İhaledeki arsa fiyatları ne kadar?

İhale ile satışa sunulacak olan arsaların büyüklükleri 2 bin 568,23 metrekare ile 22 bin 709,79 arasında değişmektedir. Arsa fiyatları büyüklüğüne ayrıca konumuna göre değişiklik göstermektedir. İhalede satışa sunulan arsaların fiyatları 1 milyon 913 bin 331 TL’den başlıyor. Söz konusu arsaların fiyatları 33 milyon 900 bin 039 TL’ye kadar yükselmektedir. Ayrıca Arpaçsakarlar mahallesinde yer alan arsaların bir tanesi üzerinde farklı inşaat seviyelerinde bina inşaatları yer almaktadır.

İhale Zeki Ayan Mahallesi, Kuvayi Milliye Caddesi, No: 251 33220 Toroslar / Mersin adresinde yapılacaktır. Bu adreste bulunan Toroslar Belediyesi’nin Encümen Salonu’nda ihale yapılacaktır.