Kategoriler
Emlak Haberleri Proje Haberleri Toki Haberleri

Trabzon Çömlekçi’de Kentsel Dönüşüm başlıyor

Trabzon Çömlekçi’de kentsel dönüşüm projelerinin yeniden başlatılacağı duyuruldu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ), yakın zamanda başlatılacak olan yeni kentsel dönüşüm projelerinin ilk hedefi Trabzon olacak.

Trabzon Çömlekçi’de sağlıklı evler

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ), Trabzon Çömlekçi’de Kentsel Dönüşüm Projesi için çalışmaların başlatılması bekleniyor.

TOKİ’den edinilen bilgiler doğrultusunda AA muhabirinin derlediği habere göre, Trabzon’un Ortahisar ilçesi Çömlekçi Mahallesi’nde Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi altında 106 konut ve 20 dükkan inşa edilecek. Yakın zamanda dönüştürülmesi beklenen alanların ihalesi tamamlandı.

Saha içi çalışmaların önümüzdeki günlerde başlaması beklenirken, Çömlekçi’de mevcut alanlar yeni bir yüze kavuşturulacak. Proje kapsamında ailelere kazandırılacak olan park, modern mimari ve mahalle konsepti, kişilere yeni bir yaşam alanı vaat ediyor.

TOKİ tarafından aktarılan bilgiye göre, belirlenen şehrin ilçesinde gerçekleştirilen dönüşüm projesi, bölgeye nitelikli alanların kazandırılması adına öne çıkacak. Tüm ihtiyaçların rahatlıkla karşılanabileceği kentsel dönüşüm projesinde, konut ve ticaret birimlerinin yöresel mimariye uygun bir halde olmasına karar verildi.

Bölge üzerinde yaşamlarını sürdürenlerin günlük hayatlarına ilişkin sosyo-kültürel özelliklerin dikkate alınması beklenirken; 0-5 yaş okul öncesi çocuklardan, yaşlı vatandaşlara kadar olan tüm yaş aralıklarının ihtiyaç ve isteklerine yanıt verilecek.

Mahalle kültürü devam ediyor

Proje kapsamında inşa edilecek olan konutların, belirlenen alan üzerinde sıra evler şeklinde konumlandırılmasına karar verildi. Yerel yapı malzemelerinin kullanılacağı konutlar, Karadeniz mimarisine uygun olacak. Proje altında değişime girecek olan alanlara cadde üzerinde dükkanlar sağlanacaktır. Bu sayede esnaf ve vatandaşın mahalle kültürünü yaşatması hedefleniyor.

Değişim geçirecek olan alanın liman caddesiyle buluşacağı nokta ticaret aksı olarak belirlendi. Dinamik, sürekli, modern ve mimari olarak tasarlanacak olan yapılarda vatandaşlar boş vakitlerini keyifle harcayacak.

Proje alanının konut ve ticari etaplarının bulunması kararlaştırılırken, otel etabını bağlayan bir kentsel uzantının dahil edilmesi bekleniyor. Tarihi Meydan’ın ise Trabzon’un yeni odak noktasına dönüştürüleceği belirtildi. Çevre genelinde otopark ve yeşil alanların ihtiyacına bağlı olarak, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında belirli bölgelerin genişletilmesi proje kapsamına alındı.

Son olarak; 750 metrekare büyüklüğüne sahip olacak sosyal tesisler vatandaşların deniz manzarasına karşı spor yapabilmesini sağlıyor.

TOKİ haberlerine göz atmak için tıklayınız.