Kategoriler
Emlak Haberleri

Trabzon’da aile apartmanı kentsel dönüşümün ortasında kaldı

Trabzon’da kentsel dönüşümün ortasında kalan dört katlı aile apartmanındaki yaşam sakinleri kamulaştırma bedeline karşı çıkıyor. Apartman sakinlerinden birisi olduğu öğrenilen Mustafa Öksüz’ün Tabakhane Vadisi’nde yapımı süren kentsel dönüşüm projesi ile sorun yaşadığı bildirildi. 6 yıl boyunca dönüşüm alanında sıkışan aile apartmanı için çözümün yolu paradan değil, konut isteğinden geçiyor.

Trabzon’da aile apartmanı sorun yarattı

Kentsel dönüşüm projelerinin günbegün Türkiye geneline yayılmasıyla birlikte 6 yıl önceki projede aksaklıklar bitmiyor. Trabzon’da Tabakhane Vadisi’nin kentsel dönüşüm projesi kapsamına alındığını söyleyen Mustafa Öksüz, projenin tam ortasında kalan aile apartmanı için çözüm önerisi getirdi. Gerçekleştirilen proje hedefinde 680 binanın yıkımını tamamlayan ekipler, bölgeye Trabzon Öğretmenevi ve Cudibey Ortaokulu’nu inşa ettiler. Ancak yeni yaşam alanının tam ortasında kalan aile apartmanı milyonluk projenin görüntüsünü değiştirmeye devam ediyor. Apartmanda yaşamını sürdüren ve yetkililere çözüm önerisinde bulunan vatandaş Mustafa Öksüz, nakit yardımı yerine konut istediklerinden bahsetti. 4 katlı apartmanın kamulaştırma bedelini 2014 yılında reddeden Öksüz’ün, hak sahiplerine yakışır bir şekilde ev sahibi olma istekleri dikkat çekmektedir.

Para yerine ev tercihi

Mustafa Öksüz, aile apartmanın yıkımını tek bir şartla kabul edeceğini açıkladı. Devletin yeniden ev ihtiyaçlarını karşılaması gerekliliğinden söz eden Öksüz, 2014 yılından bu yana kamulaştırma bedeline karşı çıkıyor. Projenin başlangıç tarihinden bu yana reddetmeye devam ettiklerini ve 2018 yılında başlayan inşaatların arasında kaldıklarından söz edildi. Ancak çekilen çilenin yalnızca projeye yönelik olmadığını söyleyen vatandaş; “ölene kadar mücadeleme devam edeceğim” ifadesinde bulundu.

Gidecek yerleri yok

Basına açıklama yapan Öksüz, evinden başka yaşam alanı olmadığından bahsediyor. Devletle anlaşma yapacaklarını ancak bunun için evin bedeli kadar yeni bir ev arzusunda bulundukları konusu açıldı. Diğer komşularıyla birlikte evlerinin değerinde yeni bir ev istedikleri konusunda ısrarcı olan Öksüz, “Evimiz 4 katlı, biz 6 kardeşiz. Biraderlerimle birlikte oturuyoruz. Kullanılan 3 daire 155 metrekareden oluşmaktadır” diyerek evi tanıttı. Daha sonra ortaya çıkan soruna çözüm bulmak istediklerini söyleyen Öksüz’den küçük-büyük ayırt etmeksizin yetkili isimlerle görüşüldüğü belirtilmiştir. Projeden pay sahibi olmak ve barınma ihtiyaçlarını karşılayabilmek için vatandaşların sesi yükselmeye devam edecek. “Para verelim” sözlerine karşılık, “ev istiyorum” cevabı TOKİ’ye 31 Ağustos 2010 tarihinden itibaren dilekçe yoluyla iletildi.

Çukurun içinde yaşıyorlar

Öksüz, ölene kadar mücadele vermeye devam edeceğini hatırlatarak; kentsel dönüşüm alanında yaşamanın zorluklarından söz etmiştir. İnşaat alanının içinde adeta bir çukurda yaşam savaşı verdiklerini söyleyen vatandaş; ”Kamyonlar, çamurlar ve topraklar evimin içinde” dedi. Evin içinde bir karış çamur olduğunu üzülerek belirten Öksüz, TOKİ aracılığıyla sorununa çözüm arıyor.

Trabzon haberlerine göz atmak için tıklayınız.