Kategoriler
Proje Haberleri

Trabzon’da Millet Bahçesi projesi spor sevgisini aşılayacak

Trabzon’da Millet Bahçesi Projesi hakkında detaylar veren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Trabzon Şubesi’ndeki ziyaretinde tüm bilgilerini paylaştı. Burada Başkan Selçuk Kılıç ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Zorluoğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün hemen öncesinde bilgi aktarımı yaptı.

Trabzon’da Millet Bahçesi Projesine dair açıklamalar

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, 10 Ocak’tan önce ziyarette bulunduğu Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) ile bir araya geldi. Burada Başkan Selçuk Kılıç ve diğer yönetim kurulu üyeleriyle görüşmeler yapan Zorluoğlu; Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ersen Küçük, Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Selahattin Aydınlı ile Başkan Danışmanı Emre Gülsever’in eşliğinde görüşmeleri tamamlamıştır. Türkiye Spor Yazarları Derneği Trabzon Şubesi Başkanı Selçuk Kılıç, yapılan ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade ederek, Büyükşehir Belediye Başkanına nezdinde teşekkürlerini iletti. Yürütülen çalışmalar hakkında net ve yakın cevaplar alan Kılıç, Trabzon spor yazarları derneğinde toplam üye sayısını 70 olarak açıkladı. Türkiye genelinde derneğin 11 şubesi ve 1800 üyesi bulunurken; Çalışan Gazeteciler Günü’nün vesile olduğu ziyaretler dernek üyelerini ve Kılıç’ı memnun etmiştir. Dernek çatısı altında son derce meşakkatli bir iş yaptıklarının altını çizen Türkiye Spor Yazarları Derneği Trabzon Şubesi Başkanı, “Mesuliyetimiz var ve bu mesuliyet çerçevesinde elimizden geleni yapmaya çabalıyoruz” şeklinde konuştu.

Gazetelerin okunma şekli bu şehirde değişir

Trabzon’da spor kavramının oldukça yüksek olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, futbolun ve sporun şehir için çok önemli olduğundan bahsetti. Basının spor kavramı altında şekillendiği süreçte Trabzon’da okunan gazetelerin şekli değişti. Tersten okunan gazeteler, spor bölümünden başlamaya teşvik ediyor. “Bizde gençken böyle okuduk” diyen Zorluoğlu; Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin ulusal düzeyde bilinen ve tanındık bir dernek olmak özelliğini taşıdığını söyledi. Bu nedenle yapılan çalışmalar için bizzat teşekkürlerini sunan belediye başkanı, şube başkanı ve yönetim kurulu üyelerini tebrik etmiştir.

Çalışma şekli iş birliği içerisinde devam ediyor

Büyükşehir Belediyesi olarak dernek ile yakın temasta kaldıklarını bildiren Zorluoğlu, Büyükşekür Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın daha önceden bulunduğunu ancak kendilerinin burayı aktifleştirdiğini söylemiştir. Ayrı bir yere taşınan daire, ekip bazında güçlendirildi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüyle ve Trabzon Üniversitesi’nin ilgili spor bilimleri fakültesinin katkılarıyla iş birlikleri gerçekleştirilmiş ve bu doğrultuda spor adına yapılması gereken projeler hedefe taşınmıştır. Trabzon’da hali hazırda devam eden projeden birisi olan Sporcu Performans ve Yetenek Merkezi’nin inşaatı sürüyor. Güzel bir tesis çıkarma amaçlarını ortaya koyan yetkililer, gerçekleştirilen merkezi Türkiye’nin 2’ncisi yapmak için sıkı takipte. Özellikle gelecek nesillere aşılanan spor aşkı, sporcuların çocukluktan itibaren yetişmesine ve performanslarını iyileştirmeye yönelik çalışmaları analiz etmede yardımcı olacak. Milli sporcular ile yine profesyonellerin bir araya getirileceği, amatör futbol kulüplerinin analiz edileceği güzel bir çalışma şekli ortaya sunuluyor. 2021 yılı içinde faaliyete geçmesi planlanan merkez için personeller şimdiden belirlendi. Üstelik personeller Ankara’da eğitimden yeniden geçiriliyor.

Millet Bahçesinde spor teması görülecek

Trabzon’da Millet Bahçesi Projesinin spora ve sporcuya verilen teşviklerin neticesinde spor temasıyla birleştirilmesine karar verildi. “Bazı binalar için acele kamulaştırmanın çıkarıldığı alan üzerinde henüz kişilere tebligat yapılmaktadır. Bu binaların yıkımından sonra geriye kalan binalar için millet bahçesi tasarımı ortaya çıkarılacak. Buradaki çalışmaları en ince ayrıntısına kadar düşünmüş ve sporu daha çok sevdirecek çalışmalarda bulunmaya karar vermiş bulunmaktayız. İnşallah spor şehri Trabzon’a yakışan, spor temalı çok güzel bir millet bahçesi hayata geçireceğiz” şeklinde son sözlere yer verildi.

Exit mobile version