Kategoriler
Emlak Haberleri

TÜGEM Başkanı Akdoğan: “Gayrimenkul doğru bir yatırım aracıdır”

TÜGEM Başkanı Akdoğan’dan gayrimenkul sektörünün gelişimine dair yorumlar geldi. Akdoğan, ofislere ilginin giderek düştüğünü, ancak bahçeli evlere olan talebin yükseldiğini gözlemlediklerinden bahsediyor. Salgın hastalığa karşı dirençli olan sektörün yeniden şekillendiği günümüzde danışmanlar dijitalleşemeye daha çok açık. Oluşan krizlere karşı daima ayakta kalmayı başaran yatırım aracı gayrimenkul, değişen kriz ortamına rağmen hâlâ yatırımda en iyisi olmaya devam ediyor.

TÜGEM Başkanı Akdoğan’dan sektöre bakış

Salgın hastalığın getirileri arasında gayrimenkul sektörünün baştan aşağıya yenilenmesini unutmamak gerekli. TÜGEM Başkanı Akdoğan’dan, tüketici kesimin tercihlerini değiştirdiği süreç ele alındı. Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) altında yapılan gözleme göre, koronavirüs (Covid-19) hastalığının hayatımıza girmesiyle birlikte yaşam düzeni yeniden şekillendirildi. Değişime açık sektörlerin başında yer alan gayrimenkul salgın hastalığın etkisini birebir yaşadı. Sosyal izolasyon tedbirlerinin tüm dünya genelini sardığı dönem itibariyle Türkiye’de dijital dünyaya kapı aralanmıştır. Özellikle evden çalışma modeline geçen pek çok kurum ve kuruluşlar ofis ihtiyaçlarındaki dönüşüme ışık tuttu. Büyük ofis tercihleri yerine daha küçük ofisleri kullananların sayısında yaşanan artış; bazı firmaları aksi yönde ofislerden tamamen vazgeçirmiştir. Bununla birlikte evde harcanan vakti dört duvar arasında geçirmek istemeyenler bahçeli, teraslı evlere ilgiyi arttırdı. Artık arayışta metrekaresi daha büyük evlerin ön planda olduğunu belirten Akdoğan, tüketicinin daha önce isteklerinde olmayan çalışma odasının da listeye dahil olduğunu söyledi.

Dijital dönüşüme kapı aralandı

Yeni tip koronovirüs hastalığıyla birlikte gayrimenkul danışmanlarının çalışma koşulları dönüşümden geçti. TÜGEM Başkanı, artık gayrimenkul satışlarının dışarı çıkamayan müşteriler için, video, drone ve 360 sanal turlar eşliğinde tamamlandığını aktardı. İrtibatta kalınan süreçte online üzerinden gerçekleşen buluşmalar; satışta tapu dairelerine gitmeden web tapu uygulamasının kullanılmasıyla dijital ortam gelişti. Bu uygulamaların hem müşteriyi hem de danışmanı tatmin ettiğini ifade eden Akdoğan, “Pazarlama, satış ve yönetim aşamasında dijitalleşme devam ediyor” açıklamasında bulundu.

Gayrimenkul en doğru yatırım aracı

Döviz ve altın gibi yükselişini devam ettiren yatırım araçlarına rağmen Türkiye’de tercihler gayrimenkulden yana kullanılıyor. Hakan Akdoğan, en doğru yatırım aracını bizlere gayrimenkul olarak aktardı. Duruma ilişkin bir örnek veren Akdoğan, “Örneğin 600 TL’yi zorlayan gram altının seviyesi şu an 450 TL’dir. Gayrimenkulde ise kısa vadeli getiriler görülmese bile özellikle bu sene enflasyon oranının çok daha üzerinde bir getiri sağladı. Bizler profesyonel emlak danışmanları olarak yatırım önerilerini kira bedeli getirmesi açısından da gayrimenkul olarak öneriyoruz” sözleriyle düşüncesini dile getirdi.

Exit mobile version