Kategoriler
Emlak Haberleri

Tunç Soyer kentsel dönüşüm projesinde imzaların atıldığını duyurdu

Tunç Soyer, İzmir’in dönüşüm projesi için yüklenici firmayla el sıkıştı. Geçtiğimiz günlerde depremin ardından meydana gelen yıkım ve ağır hasara uğrayan binaların yerine can kaybını önlemek için geliştirilen dönüşüm projesi; İzmir Belediye Başkanı tarafından yeniden ortaya atıldı. Kentsel dönüşüm altında sağlıklı yapıların İzmirli vatandaşlara kazandırılacağını söyleyen Soyer, imza töreninde önemli açıklamalarda bulundu. 

Tunç Soyer: “İzmir için çok önemli bir adım” 

Ekim ayının son günü İzmir’in Seferihisar bölgesinde meydana gelen 6,6 şiddetindeki deprem 17 binanın yıkılmasına sebep olmuştu. Can kaybının 114’e yükseldiği bilgisiyle birlikte toplamda bini aşkın kişi hastanede tedavi gördü. İçlerinden hâlâ 100 kişinin hastanede kaldığı bilgisine ulaşan basın mensupları, aralarında ağır kişilerin olduğunu da bilgiye sundu. Arama kurtarma çalışmalarının 5 Kasım’a kadar sürdüğü, 5 gün içerisinde mucizelerin yaşandığına tanık edildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise çarpık kentleşmenin ve malzemeden çalan müteahhitlerin yol açtığı öldürücü konutları ortadan kaldırmak istiyor. Kentsel dönüşümün tamamlanması için yüklenici firmanın seçildiğini aktaran Soyer, yapılan imza töreninde kent için geliştirilen projenin İzmir adına çok önemli olduğunu hatırlattı. 

Kentsel dönüşümde yüzde 100 uzlaşı var 

Gelen yıkım haberlerinin ardından pek çok insan İzmir’in Bayraklı ilçesinde maddi ve manevi kayıplar yaşadı. Kentsel dönüşüm projelerine sıcak bakmayanlara durumun teşkil unsuru olması belediye ile yüzde 100 uzlaşı ortamı oluşturmuştur. Tunç Soyer tarafından öne çıkarılan kentsel dönüşüm projesinde Ege Mahallesi en uygun yer olarak görüldü. Sağlıklı konutların inşa edileceği projenin 1.etabında kat karşılığı teslim yapması beklenen firmalar arasından kazanan isim ihale yöntemiyle belirlendi. Bu isim, Aslanoğlu Altyapı ve Üst Yapı A.Ş. ve Baykan Otomobil A.Ş. Ortak Girişimi olarak açıklandı.  

Taraflar proje için imza attı 

Belediye ihalede kazanan ismi duyurmuş ve imza törenini gerçekleştireceği bilgisini vermişti. Görüşmelerin ardından kat karşılığı anahtar teslimi yapılacağını öğrenen vatandaşlar kentsel dönüşüme yeşil ışık yaktı. Bunun üzerine taraflar için söz konusu imza töreni kolaylaşmıştır. Başkan Tunç Soyer, imza töreninden sonra yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Bu, İzmir için çok kıymetli bir adımdır. İzmir için lokomotif bir projeye imza atıyoruz.” 

Hedeflenen bitiş süresi 60 ay 

Ege Mahallesi’ni dönüşümden geçirecek olan projede hedef bitiş süresi 60 ay olarak açıklandı. Birinci etap için 120 bin metrekarelik alan kullanıma açık olacak. Ticaret, ofis ve konut bloğunun yanı sıra toplamda 3 bloğun hayat bulması bekleniyor. Yüklenici firma tarafından altyapı, üstyapı ve çevre düzenlemesi tamamlanacak. Dönüşümde seçilen bölge, yeni kent merkezi olarak bilinen, doğusunda Meles Çayı, batısında ise İZBAN Demiryolu Hattı bulunan mahalledir.