Kategoriler
Toki Haberleri

Tunceli Merkez Toki kura sonuçları

100 bin sosyal konut kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Tunceli İli, Merkez İlçesi’nde ihalesi yapılarak hayata geçirilecek olan Tunceli Merkez Toki kura sonuçları yapılacak olan kura çekilişi ile belli olacak. 100 bin Toplu Konut Talep Örgütleme Projesi kapsamında inşa edilecek olan projenin kura sonuçları açıklandığında kura listesi web sitemizde yer alacak.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından Pandemi olarak kabul edilen Korona virüs salgını nedeni ile kura çekiliş törenlerine 24 Mart 2020 tarihinde ara verilmişti. Daha sonra vatandaşların katılmadığı Toki kura çekilişi 28 Nisan 2020 tarihi itibarı ile yeniden başladı.

Toplam 200 adet konutun yer aldığı Tunceli İli, Merkez İlçesi’nde yer alan toplu konut projesindeki konutların hak sahipliği kura çekilişi bugün yapılacak. Kura çekilişi sonucu daire sahibi olmaya hak kazanan vatandaşların isim listesi Toki tarafından yayınlanması süreci başlıyor.

Projenin kura çekilişi nerede yapılacak?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Tunceli İli, Merkez İlçesi’nde hayata geçirilecek olan Tunceli Merkez Toki konutları projesinde kuralar 21 Mayıs 2020 tarihinde Perşembe günü gerçekleştirilecek. 21 Mayıs 2020 tarihinde Perşembe günü saat 12:00’da yapılan kura çekilişi ile daire sahipleri belirlenmiş olacak. Proje ile ilgili kura töreni corona virüsü önlemleri kapsamında iptal edilmiş olup kura çekilişi internet üzerinden canlı olarak yapılmaya başlandı.

Kura çekilişleri Twitter, Facebook, Instagram gibi sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yapılıyor. Kura çekilişi yapıldıktan sonra Tunceli Merkez Toki kura sonuçları isim listesi ilgili yerlerde yayınlanacak. İhalesi yapılarak yöresel mimaride inşa edilecek olan projede dairelerin dışında ayrıca spor alanları, oyun alanları, parklar, peyzaj alanları gibi ortak alanlarda yer alacak.

Projedeki daire tipleri neler?

Toplu konut projesinde bulunan daireler iki farklı tipte projelendirilmiş durumda. İki farklı tip olarak tasarlanan dairelerden biri 2+1 tipindeki daireler meydana geliyor.  Diğeri ise 3+1 tipindeki dairelerden meydana geliyor. Toplam 200 adet dairenin yer alacağı toplu konut projesinde dairelerin 140 tanesi 2+1 tipindeki konutlardan meydana geliyor. Projede yer alan konutları 60 tanesi ise 3+1 tipindeki konutlardan meydana gelmektedir.

Tunceli Merkez Toki kura sonuçları nerede yayınlanıyor?

Toki 100 bin sosyal konut projesi kapsamında hayata geçirilecek olan projelerden biri olan Tunceli İli, Merkez İlçesi’ndeki toplu konut projesinde kura sonuçları TOKİ’nin web sitesinden açıklanıyor. Kura sonucu ev sahibi olmaya hak kazananların listesi ayrıca E-Devlet kapısı sistemi üzerinden E-Devlet Kapısı web sitesi olan https://www.turkiye.gov.tr/toki-talep-toplama-projeleri-icin-hak-sahipligi-kura-sonucu-sorgulama linkinden kullanıcı adı ve şifre girilerek öğrenilebilmektedir. Ayrıca sonuçlar açıklandığında kura listesi web sitemizde yer alacak.

Tunceli Merkez Toki konutları projesinden daire sahibi olabilmek için önce yüze 10 peşinat ödeniyor. Peşinat ödendikten sonra kalan tutarı yüzde 0.49 faiz oranı ve 240 ay vade ile ödeyerek daire sahibi olabiliyorsunuz.

Tunceli Merkez Toki Evleri projesi ile ilgili daha fazla bilgi edinmek isteyenler 444 86 54 numaralı telefonu arayabilir.