Kategoriler
Ekonomi

Türk lirasında oynaklık artabilir… ABD seçimlerinde piyasa yorumları

Ziraat Yatırım, bugünkü bülteninde, ABD seçimlerinin öncesinde, olumlu fiyatlamaların görüldüğünü; gelişmekte olan ülkelerin para birimlerinin de kazançlı olduğunu kaydetti. Ziraat Yatırım tarafından yayımlanan FX Bülten’de “TCMB kararı sonrasında belirgin bir şekilde baskı altında kalan TL ise güne görece sakin bir görüntüyle başladı.” ifadesi yer aldı.

Ziraat Yatırım, küresel piyasaların, haftaya olumlu başlangıç yaptığını belirterek iyimserliğini koruduğunu kaydetti. ABD’de seçimlerine dair anketlerde aday Joe Biden’ın Trump’ın önünde olduğunu belirten Ziraat Yatırım, “Yatırımcıların da Biden’ın seçimi kazanabileceğini ayrıca Demokratların Kongre’de de üstünlük sağlayabileceğini fiyatladığı söylenebilir” dedi.

Seçim sonrası oynaklık artabilir

Biden’ın kazanacağına ve Demokratların kongrede güç kazanabileceğini ilişkin tahminler, ABD’de çıkması gündemde olan ek mali teşvik paketine yönelik umutları da artırıyor.

Seçim sonuçlarına yönelik itirazların ve bazı eyaletlerde Trump ile Biden arasındaki farkın kapanmasının belirsizlik kaynağı olduğunu belirten Ziraat Yatırım, seçim sonuçlarının ardından fiyatlardaki oynaklığın artabileceğini kaydetti. Ziraat, bu oynaklığın Türk lirasında da artabileceğini dile getirdi.

Dolar/TL kurunda destek ve dirençler

Ziraat Yatırım, bugünkü bülteninde, dolar/TL‘deki dirençlerin 8 lira 5 kuruş ile 8 lira 52 kuruş bandında bulunduğunu belirtti. Ardındaki sıralı dirençlerin ise 8 lira 6 kuruş ve 8 lira 68,5 kuruşta yer aldığını kaydeden Ziraat, muhtemel durumda olan düşüşlerdeyse 8 lira 35 kuruş desteğinin altındaki sıralı desteklerin, 8 lira 25 kuruş ve 8 lira 1850 kuruşta olduğunu bildirdi.

Avro değer kazanıyor

Avro kurunun günlük kazancı, yüzde 1’in üstünde bulunuyor. Kur, dünkü kapanışında, bir önceki kapanışının yüzde 1,11 üstünde yer aldı. EURTRY paritesinin orta ve kısa vadeli yükseliş trendlerinin içinde bulunduğunu belirten Alan Yatırım, bugünkü bülteninde, paritedeki kısa vadeli direnlerin 9 lira 84 kuruşta ve 9 lira 89 kuruşta yer aldığını kaydetti. Destekler ise teknik açıdan 9 lira 78 kuruş ile 9 lira 72 kuruşta bulunuyor.

Taşınmaz Haber