Kategoriler
Ekonomi Gündem

“Türk ve Arap iş birliği aynı kararlılıkla sürdürülecek”

Türk Arap Yapı-İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri İç Mimari, Mobilya Fuarı ile Türk Arap Ülkeleri İşbirliği Derneği (TÜRAP) ve TurabExpo tarafından düzenlenen Gayrimenkul, Proje, Yatırım, Finansman Fuarı’nın buluştuğu 14’üncü Türk-Arap İş Birliği Zirvesi gerçekleştirildi.

İstanbul’da düzenlenen fuara Körfez ülkeleri büyük ilgi gösterdi. Fuarda söz alan konuşmacılar, Türk ve Arap ortaklığındaki yatırımlara değindi. TÜRAP Genel Başkanı Sabuhi Attar “Türk ve Arap yatırımcıların, bu iş birliğini aynı kararlılıkla sürdürmesi için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.” sözlerini kaydetti. Türk Arap Ülkeleri İş birliği Derneği (TÜRAP) ve TurabExpo tarafından Gayrimenkul, Proje, Yatırım, Finansman Fuarı’nın üçüncüsü düzenlenirken 14’üncü Türk-Arap İş Birliği Zirvesi’ne yatırımcıların yanı sıra diplomatlar da katıldı.

Fuara yaklaşık 2 bin yatırımcı katılırken birçok gayrimenkul, mobilya dekorasyonu ve teknolojik ürün sergilendi.

Diplomatlar da katıldı

Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Filistin Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa, Birleşik Arap Emirlikleri Büyükelçiliği Maslahatgüzar’ı Mohammed Saeed Salem Al Neyadi, Tunus Büyükelçisi Mohammed Faysal Bin Mustafa, Lübnan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Mazen Kabbara, Kuveyt Devleti İstanbul Başkonsolosu ve Mohammed F.M.F. Almohammed fuara katılan isimlerden bazıları. Zirvede sık sık iş birliği mesajları verildi.

Attar “Türk milletvekillerine, Arap büyükelçilerine teşekkür ediyorum. Sayın başkonsoloslar, ticaret odaları sanayi odalarının temsilcilerini selamlıyorum. Türk ve Arap yatırımları ile ilgili somut adımlar atmak İçin buradayız. Türk ve Arap yatırımcıları bu konuda gerekli özeni ve desteği sunuyor. TÜRAP olarak böyle bir hizmeti sizlere sunmaktan mutluyuz. Tunus Ürdün Kuveyt, KKTC gibi pek çok Arap ve Türk ülkelere yatırım ve işbirliği icin ziyaretlerde bulunduk. Ürdün’de işbirliği protokolü yaptık. Ürdün organize sanayi bölgesi yatırımcılarıyla. Kuveyt’de yine ortak yatırımlar için işbirliği protokolü imzaladık. Aynı şekilde KKTC ile güzel görüşmelere imza attık. TÜRAP olarak elimizden gelen bütün kolaylıkları sağlayacağız. Danışmanlarımız da sizlere her turlu hizmeti sunmaya hazırız. Yeter ki Türk ve Arap yatırımcılar bu işbirliğine sahip çıkmaya ve yatırımlara devam etsinler.” diye konuştu.