Kategoriler
Gündem

Türkiye, İdlib’e 50 bin konut yardımında bulunacak

Türkiye, yardım kampanyası adına 50 bin konut inşasını İdlib üzerinde gerçekleştirecek. Seçilen bölge üzerine 50 bin briket ev yapılması kararlaştırıldı. Böylece Türkiye’nin Suriye’ye yaptığı yardımlar devam etmiş oluyor.

Türkiye mağdurlara yardım eli uzatıyor

Verilen son karara ilişkin yapılan açıklamada Türkiye, yeniden destek vermeye devam ediyor. Buna göre, Suriye’nin kuzeybatısı başta olmak üzere, pek çok alanında savaştan tahribat görmüş ve yığıntıların arasında yaşamak zorunda kalmış insanlar son hızda yardım alacak. Bunun için büyük bir çalışma başlatan sivil toplum kuruluşlarının düzenlemiş olduğu yardım kampanyası sayesinde seçilen bölge ‘İdlib’ oldu. Toplamda 50 bin evin yapılacağı ve bu kapsamda 13 Ocak’ta çıkılan yolda, 717 milyon 63 bin 102 lira toplanmıştır.

Cumhurbaşkanı yardım kampanyasında yer aldı

25 Haziran Perşembe günü Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) düzenlemiş olduğu, “Sivil Toplum Kuruluşları İdlib İstişare Toplantısı”na telefonla bağlanarak görüş bildiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuyla ilgili mücadele veren herkesi bizzat tebrik etti.

Yapılan hayırların kabul olmasını temenni eden Erdoğan, kendisinin de bu yolda yardım da bulunacağını bildirmesi kuruluş adına sürpriz olmuştur. Başta 50 konut sözü veren Erdoğan’ın, çıkılan bu yolda katkıda bulunma arzusu olduğunu dile getirdi. Ayrıca “Rabb’im bu kardeşlerimizi çektikleri çilelerden bir an önce kurtarmayı bizleri vesile eylesin,” diyerek konuşmasını sonlandırdı.