Kategoriler
Konut Kredisi

Türkiye İş Bankası kredi faiz oranları… İhtiyaç, taşıt ve konut kredileri

Türkiye İş Bankası, ihtiyaç kredisini yüzde 1,3’ten başlayan faiz oranlarıyla, araç kredisini yüzde 1,2’den başlayan faiz oranlarıyla, ev kredisini ise yüzde 1,15’ten başlayan faiz oranlarıyla sunuyor.

Pandemi sürecinde indirilen faiz oranları, yeniden yükseltildi. Kredi faiz oranları ne kadar oldu?

İş Bankası kredi faiz oranları

Banka, sigortalı ihtiyaç kredisini yüzde 1,3 oranından başlayan faizlerle sunuyor. Kredideki faiz oranı; krediyi alacak müşterinin özellikleri, risklilik durumu, kredi tutarı, vadesi ve diğer kredi bilgilerine göre değişiyor. Ödenecek BSMV oranı ise yüzde 5 seviyesinde.

Birinci veya ikinci el araçlar için uygulanan taşıt kredisi, yüzde 1,2 seviyesindeki faiz oranıyla sunuluyor. İş Bankası, taşıt kredisini yüzde 5 BSMV oranıyla veriyor. Satın alınacak sıfır araçların asıl fatura bedeli, 120 bin lira veya bu tutarın altındaysa en fazla 60 ay vadeli; bu tutarın üstündeyse en fazla 48 ay vadeli kredi sunuluyor.

İkinci el araçlar için KASKO değerinin 120 bin liradan az olduğu araçlara en fazla 60 ay; bu tutarın üstünde olduğu araçlara ise 48 ay vade sunuluyor.

Konut kredisi faiz oranları

Bankanın verdiği konut kredisindeki faiz oranları, yüzde 1,15 seviyesinden başlıyor. Hayat sigortalı ev kredisi yüzde 1,15 seviyesinden; sigortasız konut kredisi ise yüzde 1,17 seviyesinden başlayan oranlarla sunuluyor.

İş Bankası tarafından sunulan ev kredisi, BSMV’den muaf olup kredi limitinin yüzde 0,5’i oranında tahsis ücreti alınıyor. Değişiklik göstermekle beraber 180 bin liralık, 92 ay vadelere bölünen ve 41 yaşındaki müşteriye verilen ev kredisinin Hayat Sigortası Bedeli 450 lira.

Konut sigorta bedelleri

Türkiye İş Bankası tarafından yapılan açıklamaya göre Konut Sigortası primi ortalama 269 lira. DASK Poliçesi ise ortalama olarak 180 lirayken bu tutarlar, satın alınacak konutun konumu, büyüklüğü gibi kriterlere göre değişiklik gösteriyor.

Ayrıca, düzenlenecek ekspertiz raporuna ilişkin üçüncü taraflara ödenecek masraflar, konut kredisi verilen müşteriye ait.

Taşınmaz Haber