Kategoriler
Ekonomi Gündem

Türkiye Kalkınma Fonu kuruluyor

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası Genel Müdür Yardımcısı Özlem Cinemre, teknolojilere ve yeni teknolojilere yatırım yapacak; büyümeye yönelik sektör ve şirketleri destekleyecek Türkiye Kalkınma Fonu‘nun kurulmak üzere olduğunu aktardı. Cinemre, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve İslam Kalkınma Bankasının ortaklaşa düzenlediği İslam İşbirliği Teşkilatı Üst Düzey Kamu ve Özel Sektör Yatırım Konferansı‘nda  “Küresel Değer Zincirinin Gelişmesinde Özel Sektörün Kalkınmasına Yönelik Yenilikçi Finansman Çözümleri” oturumunda açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi’nde düzenlenen konferansta söz alan Özlem Cinemre, “Türkiye Kalkınma Fonu‘nu kurmak üzereyiz. Bu fon, girişim sermayesini içerecek, teknolojiler ve yeni şirketlere yatırım yapacak. Özel sektör fonları bunun içinde olacak, büyümeye yönelik sektör ve şirketleri içerecek.” sözlerini kaydetti.

Sektörlere, müşterilere, bölgelere finansman sağlamayı öncelik edindiklerini aktaran Cinemre firmalara uzun vadeli finansman sağladıklarını dile getirerek bu şirketlerin ülke ekonomisi için kritik bir öneme sahip olduğunu ifade etti. 

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankasının nihai amacının kâr etmek olmadığını belirten Cinemre Türkiye’nin yapısal dönüşümünün temel hedefi olduğunu kaydetti. “Döngüsel olmayan krediler veriyoruz. Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası olarak belli bir sermayemiz var elbette… Ulusal pazardan kısa vadeli borçlanma yapıyoruz ama daha da önemlisi kredi portföyümüzün büyük bölümünün finansmanı İslam Kalkınma Bankası gibi çok taraflılardan geliyor.” diyen Genel Müdür Yardımcısı Özlem Cinemre sözlerini “Giderek artan bir baskı hissediyoruz ki yatırımcı bazımızı artırmamız lazım, kamu fonları ile özel kaynakları birleştirmemiz gerektiğini görüyoruz. Daha çeşitlendirilmiş kamu-özel sektör borçlanmalarına ihtiyacımız var.” şeklinde sürdürdü.

“Özel sektör borçlanmalarına ihtiyacımız var.”

 Giderek artan bir baskı hissediyoruz ki yatırımcı bazımızı artırmamız lazım, kamu fonları ile özel kaynakları birleştirmemiz gerektiğini görüyoruz. Daha çeşitlendirilmiş kamu-özel sektör borçlanmalarına ihtiyacımız var.” açıklamalarında bulunan Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası Genel Müdür Yardımcısı Özlem Cinemre, bu borçlanmalar sayesinde bankanın kredi kapasitesinin de artacağını söyledi.