Kategoriler
Emlak Haberleri Manşet

Türkiye’de konut fiyatları yüzde 8,5 arttı

Kredi alma şartlarının kolaylaştırılmasıyla konut fiyatları yükselişe geçti. Yıllık bazda yüzde 22,84 oranındaki artan konut fiyatları, dövizdeki yükselişi geçti.

Türkiye genelindeki konut fiyatlarının son bir ayda ortalama yüzde 8,5 arttığını belirten Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, bu artışın “avantajlı” konut finansmanı sayesinde bir anda zirve yaptığını belirtti konut talebinden sonra gerçekleştiğini kaydetti.

Fiyat artışlarının konutların metrekare başına yansıdığını dile getiren Altın Emlak Genel Müdürü Özelmacıklı, yeni yapılardaki fiyat artışının daha yüksek olduğunu belirtti. Altın Emlak Genel Müdürü fiyat artışını “…İstanbul’da Ocak ayında 100m2 bir daire için 1.700-TL olan ortalama kira bedeli, Haziran ayında 2.000-TL’ye yükseldi.” sözleriyle örneklendirdi.

Ardahan’daki fiyatlar yüzde 18 arttı

Mustafa Hakan Özelmacıklı, Tunceli ve Ardahan’daki fiyat artışının son bir ayda yüzde 18 olduğunu, Çankırı’daki artışın ise yüzde 17 olarak gerçekleştiğini aktardı. Mardin’deki fiyatların yüzde 16 arttığını dile getiren Özelmacıklı, Ağrı, Batman ve Kars’taki artışın ise yüzde 14 gerçekleştiğini kaydetti.

“Büyükşehirlerde ise en az artış İstanbul’da görüldü.” ifadesini kullanan Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, İstanbul’daki konut fiyatlarındaki artışın yüzde 2,4 oranında olduğunu bildirdi.

Kahramanmaraş’ta yüzde 13,71 artış

Altın Emlak Genel Müdürü Özelmacıklı’nın ifadelerine göre İzmir’deki konut fiyatları, son bir ayda, yüzde 4,57 oldu. Konut fiyatları, Bursa’da yüzde 6,4 arttı. Ankara’da bu oran yüzde 7,2 olurken Antalya’da yüzde 9,71 olarak kayda geçti.

Son bir ayda il bazındaki fiyat artışı hakkında “…Kahramanmaraş’ta ise yüzde 13,71 artış görüldü” diyen Altın Emlak Genel Müdürü, “Avantajlı konut finansmanı ile bir anda zirve yapan konut talebi sonrasında son bir ayda konut fiyatları Türkiye genelinde ortalama yüzde 8.5 oranında artış gösterdi. Fiyat artışları kiralık m2 fiyatlarında yansıdı. Örneğin İstanbul’da Ocak ayında 100m2 bir daire için 1.700-TL olan ortalama kira bedeli, Haziran ayında 2.000-TL’ye yükseldi. Yeni yapılarda da ise artış daha da fazla.” ifadelerini kullandı.