Kategoriler
Gündem

Türkiye’deki koronavirüs hastası sayısı 20 bin 152 kişi

Türkiye’de, iki gün önce 21 bin 664 kişi olan mevcut hasta sayısı, dün 20 bin 526 kişiye düştü. İyileşen kişi sayısının dün yükselmesiyle beraber yaklaşık bin olan aktif hasta sayısındaki düşüş, bugün 20 bin 152 kişi olarak kayda geçti.

Türkiye’de iki gün önceki iyileşen kişi sayısı bin 302 kişi olarak kayda geçerken bu sayı, dün 2 bin 311 kişiydi. 2 Temmuz Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu‘na göre son 24 saatte iyileşen kişi sayısı bin 543 oldu.

Vakanın yüksek olduğu iller

Vaka sayısının çok olduğu ilk beş il; İstanbul, Ankara, Gaziantep, Konya ve Bursa. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Burdur ve Gümüşhane illerinde iki gündür yeni vakanın olmadığını kaydetti.

Sağlık Bakanı Koca, dünkü açıklamasında “Yeni vaka sayılarında istikrarlı bir düşüş sağlayan, tedbirleri uygulamadaki başarısıyla örnek 5 ilimiz: Tekirdağ, Balıkesir, Samsun, Kırşehir, Düzce. Tüm illerde başarabiliriz.” demişti.

2 Temmuz Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu

Bir günde 49 bin 714 teste karşılık bin 186 kişiye yeni koronavirüs (KOVİD-19) tanısı konuldu. Tablo’da 17 kişinin daha yaşamını yitirdiği bilgisi paylaşılırken bin 543 kişinin daha iyileştiği kayda geçti.

Yoğun bakım ünitesinde yatan hasta sayısında 32 kişilik azalma görülürken solunum desteği gören kişi sayısında on kişilik artış kaydedildi.

Yoğun bakımdaki hasta sayısı

2 Temmuz Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu’nda KOVİD-19 hastalığı sebebiyle yoğun bakım tedavisi gören kişi sayısının bin 67 olduğu, solunum desteği alan kişi sayısının ise 372 kişi olarak yer aldığı görüldü.

Sağlık Bakanı Koca, bugünkü değerlendirmesinde, tedbirlere uyulmadığına işaret etti.