Kategoriler
Emlak Haberleri

Türkiye’deki Yazlık Ev Fiyatlarında Artış Yaşanıyor

Korona virüs salgını konut tercihlerini tümüyle değiştirmiş vaziyettedir. Pandemi etkisi ile uzaktan eğitim ve çalışma hayatı ile zamanın neredeyse tamamen evde geçmektedir. Bu nedenle vatandaşlar geniş balkonlu ve bahçeli evleri tercih etmektedir. Türkiye’deki yazlık ev için artan talep ile birlikte fiyatlarda da artış gerçekleşmiştir. Son 1 sene içerisinde satılık fiyatlar Datça’da yüzde 68, kaş gibi yerlerde yüzde 60 oranında yükseliş gerçekleşmiştir. Özellikle Bodrum, Gümüşlük, Gündoğan ve Antalya Belek’te lüks villaların da 150-160 milyon liraya kadar fiyat artışı yaşadığı söz konusudur.

Antalya’da Yaşanan Fiyat Artışları

Yabancı yatırımcıların gözde bölgelerinden biri olan Antalya Belek’te fiyatlar yükselmiş vaziyettedir. Buradaki evler de 450 metrekare 5 + 1 odalı yüzme havuzu lüks villaları 160 milyona satıldığı bilinmektedir. Konyaaltı Manavgat’ta villa fiyatları 30- 50 milyon arasında değişmektedir. Antalya’da ortalama 350-400 metrekarelik villalar 15 ile 23 milyon arasında değişiklik göstermektedir. Lara Konyaaltı Alanya’da 125-300 metrekare arasındaki lüks daire ve villalar 9 milyon liradan satışa sunulmaktadır.

Türkiye’deki Yazlık Ev Fiyatları Bodrum’u Da Etkiledi

Bodrum genellik ve yazlıkçıların uğrak mekânı olarak bilinmektedir. Ayrıca Gümüşlük, Gündoğan ve Yalıkavak’ta oldukça fazla talep vardır. Bodrum Gümüşlük sahilde 10 odalı brüt 5 bin metrekarelik villaların fiyatının 150 milyon liradan başladığı bilinmektedir. Yalıkavak ve Gündoğan’da 1400 metrekare arasında 5 odalı villaların fiyatı 115 milyon liraya kadar çıkmaktadır. Oda sayılarının, denize uzaklığın ve metrekare olarak büyüklüğünde fiyatları değiştirdiği bilinmektedir. Türkiye bu sene oldukça fazla fiyat artışı yaşamıştır. Daha çok yazlık bölgelerde talep vardır. Pandeminin etkisi ile insanlar daha bahçeli ve balkonlu evlere taşınmak istemektedir. Bu şekilde fiyat artışları yazlık bölgelerde daha fazla olmaktadır.

Bu şekilde Türkiye’deki yazlık ev fiyatlarında Avrupa ile yarışması hakkında bilgi sahibi olunabilir. Bu artışlar hakkında da genel bilgi edinebilirsiniz. Bu talep artışları günden güne çoğalmaktadır. Bu artan talepler ile de güncel olarak fiyatlar değişiklik yaşabilir. Sizlerde güncel takip ettiğiniz yazlık ev fiyatları hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Daha fazla güncel haber için tıklayınız…