Kategoriler
Emlak Haberleri

Türkiye’den Miami’ye yoğun gayrimenkul ilgisi

Türkiye’de yükselen gayrimenkul fiyatları, yatırımcıların hedefini de yurt dışına çevirdi. Dövizle beraber kira elde etmesi, uygun fiyatlar ve düşük emlak vergisi gibi fırsatları dolayısıyla özellikle Miami son zamanlarda Türkiye’den yoğun talep görmeye başladı.

İstek yurt dışına yöneldi

Gayrimenkul Brokeri Toprak Özsan yurt dışına artan istekle ilgili bilgi verdi. “Türkiye’de gayrimenkul fiyatları ciddi anlamda yükseldi. Bazı kısımlarda geçen seneye oranlar 2-3 katına yükseldi. Yeni gayrimenkul satın alımı yatırımcıyı zorlayabilmektedir. Bu sebeple yurt dışında gayrimenkul arayışına giren birçok yatırımcı var” sözlerini kullandı.

Kira getirisi çok yüksek

Özsan yurt dışına talebin artmasının en önemli sebebinin döviz ile kira getiri talebi olduğunu bildirdi. Ayrıca, “Yükselen döviz kuru sebebiyle yatırımcılar döviz geliri elde etmek istiyor. Bu hususta ise yurt dışından ev alıp kiralamak isteyen çok avantajlı oluyor. Yurt dışından gelen kira geliri Türkiye’den 2-3 dairenin getirisinden çok daha fazla” diye bildirdi.

Ev almak isteyenler sıraya giriyor

Miami şehrindeki projelerin daha sıklıkla talep gördüğünü belirten Toprak Özsan, “Amerika’nın Florida bölgesinin ikinci büyük şehri olan Miami, Türkiye’deki yatırımcılar tarafınca oldukça yoğun talep görüyor. Ayrıca tamamlanan pek çok projeden konut almak adına sıraya giriliyor” diye konuştu.

Evler 300 bin dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor

Özsan, Miami’nin avantajlı yönleri hakkında ise şunları belirtti: “Kesin ve yüksek kira getirisi sağlamasının yanı sıra 30 yıla dek morgate, düşük emlak vergisi gibi getirileri de bulunuyor. Miami, Amerika’daki dördüncü büyük okullar bölgesi olarak da ön plana çıkıyor. Aynı zamanda evlerin fiyatları ise 300 bin dolardan başlıyor.”

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…

Exit mobile version