Kategoriler
Ekonomi Emlak Haberleri Gündem

Türkiye’nin İnşaat Sektöründe Gelişme Yaşanıyor

Faaliyette bulunduğu inşaat sektörünün ihtiyaçlarını karşılamak ve ülke sanayisine katkıda bulunmak üzere İstanbul Teknik kurulmuştur. Bu şekilde İstanbul Teknik 1998 yılında yüzde 100 yerli sermaye ile kurulmuştur. Yapı malzeme üretim, satış ve çözüm mühendisliği alanında kriterler değişmektedir. Bolu’da 30 metrekare alana kurulu modern teknoloji ile donatılmış tesislerin üretimini yapmaktadır. Türkiye’nin inşaat sektöründe en büyük geogrid ve asfalt kimyasalları üreticisi olarak liderliğini sürdürmektedir. Türkiye’nin en büyük üreticisi olarak ‘Yaşamı iyileştirmek için’ mottosu ile sektörü domine eden İstanbul Teknik; bazı ürünler ile yurt içi ve yurt dışında pazarlara satış hizmeti vermektedir.

Pandemi Dönemi Dahil Olmak Üzere 2020’de Bir Önceki Yıla Göre %30 Büyüme Gösterdi

Hem hacim hem de bilgi birikimi olarak geosentetikler ve asfalt alanında sektör lideri olduklarının altı çizilmektedir. İstanbul Teknik Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Macit Tanyol bu konu hakkında açıklama gerçekleştirmiştir. Pandeminin gölgesinde geçen tüm dünyayı ekonomik ve ticari anlamda sarsan 2021’de çalışmalarını sürdürmüşlerdir. Bu süreci olumlu yönde çeviren adımlar attıklarını belirtmiştir. Macit Tanyol bazı açıklamalarda bulunmuştur. “İstanbul Teknik olarak inanıyoruz ki herkes yaptığı iş, ürettiği ürün, geliştirdiği çözümler ile tüm insanlığın yaşamını iyileştirmek için küçük de olsa bir katkıda bulunabilir. Biz de gerek üretimimiz gerekse AR-GE merkezimizde yaptığımız çalışmalarla elimizden gelen katkıyı sunmaya çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Yola çıkarken edindiğimiz “Yaşamı İyileştirmek İçin” mottomuz artık bizim için kurumsal bir vaade dönüştü.” Bu şekilde açıklamasını sürdürmüştür.

Türkiye’nin İnşaat Sektöründe Temel Hedef Yaşamı İyileştirmek

Başarılarındaki temel esaslarını da yerli üretime oldukça önem vermektedirler. Ayrıca yenilikçi, kaliteli, hatasız ürün geliştirme prensiplerini göz ününde bulundurmuşlardır. Alanında yetkin mühendis kadrosu ve operasyonel süreçlerindeki sürdürülebilir iyileşme yaklaşımlarına önem verilmiştir. Bunlar ile dile gelen Tanyol, hedefleri hakkında detaylı bilgi vermiştir. İstanbul Teknik olarak herkesin yaptığı, iş ürettiği, ürün geliştirdiği, çözümlere yönelik çalışmalar yürütüldükleri belirtilmiştir. Aynı zamanda bu çalışmalar ile birlikte küçük de olsa bir katkıda bulunduklarını belirtmiştir. Ayrıca gerek üretiminde gerekse AR-GE merkezinde yapılan çalışmalarla ele gelen katkıyı sunmaya çalıştıklarını söylemiştir. Bu yolda çalışmaya devam ettiklerini belirterek temel hedefin yaşamı iyileştirmek olduğunu söylemiştir.

Bu şekilde inşaat sektörünün dışa bağımlılığının azaldığını ve İstanbul Teknik’in 100 yerli sermaye ile ile 100 yerli üretim gerçekleştiği bilgisini öğrenmeniz mümkündür. Aynı zamanda sizler de detaylı bir biçimde bu konu hakkında bilgi alabilirsiniz.

Daha fazla güncel haber için tıklayınız…

Exit mobile version