Kategoriler
Gündem

Türkiye’ye 3 bin kilometrelik bisiklet yolu!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 2023 yılına kadar toplam 3’er bin kilometrelik bisiklet ve yürüyüş yolu yapmayı hedeflediklerini kaydetti. Son iki yılda bin 242 kilometrelik bisiklet yolu, 108 kilometrelik yeşil alanlı yürüyüş yolunun tamamlandığını dile getiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, ekolojik koridorlar arasındaki en önemli ulaşım ağının bisiklet ve yürüyüş yolları olacağını belirtti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı, “İnşallah 2023 yılına kadar 3 bin kilometre bisiklet yolu, 3 bin kilometre yeşil yürüyüş yolu, 60 kilometre çevre dostu sokak ve 60 bin metrekare gürültü bariyerimizi tamamlayacak, belediyelerimizin yönetimine, vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.” sözlerini kaydetti.

İklim değişikliğine karşı seferberlik

Murat Kurum, İller Bankası AŞ 2019 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda basına konuştu. Sheraton Otel’de düzenlenen toplantıda, “…Akdeniz bölgemiz çölleşiyor…” diyen Kurum, küresel sorun olan iklim değişikliğine değinerek seferberlik çağrısında bulundu.

“…küresel bir sorun olan iklim değişikliğiyle mücadele konusunda da artık hep birlikte, bir seferberlik ruhuyla hareket etme mecburiyetimiz var çünkü ülkemizde şiddetli ve sık yağışlar meydana geliyor, Akdeniz bölgemiz çölleşiyor, hiç görmediğimiz dev hortumlar, çok şiddetli dolu yağışları yaşanıyor.” diyen Murat Kurum, “Biz bakanlık olarak; Karadeniz İklim Değişikliği Eylem Planı’mızı açıkladık, diğer 6 bölgemizin çalışmalarını tamamladık, yakında açıklayacağız. 81 ilimizin tamamında, yerel iklim eylem planlarını da belediyelerimizle, il müdürlüklerimizle birlikte yapacağız. Sizlerden, tüm illerimize, hatta ilçelerimize kadar yayılacak çalışmalarımızda özel destek istiyorum, bekliyorum. İklim değişikliği, çevre, doğa ve tabiat koruma hassasiyetiyle ortaya koyduğunuz her projede, her adımda, her çalışmada sizlerin yanınızdayız.” şeklinde konuştu.

Beş yılda 1,5 milyon depreme dayanıklı konut

Depreme karşı yenileme çalışmalarının da devam ettiğini söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yılda 300 bin adet; beş yılda 1 milyon 500 bin konutun depreme dayanıklı hâle getirilmek üzre dönüştürüleceğini belirtti.