Kategoriler
Emlak Haberleri

Türkiye’ye yatırımlar hız kesmiyor… Yabancılar yatırımlarına yenisini ekliyor

Temeltaş Proje Geliştirme A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Temeltaş, pandemi döneminde gayrimenkul sektöründe duraklama yaşansa da yabancı yatırımcıların Türkiye’ye ilgisinin azalmadığını hatta ülkede yatırım yapanların yenilerini getirdiğini kaydetti.

TÜİK tarafından yayımlanan Konut Satış İstatistikleri‘ni değerlendiren Yönetim Kurulu Başkanı, kendi ülkelerinde kârlı yatırım imkânlarına sahip ve hükûmetin yurttaşlarını jeopolitik risklerden dolayı Türkiye hakkında uyaran memleketlerde yaşayan yabancıların bile Türkiye’ye olan talebinin azalmadığını kaydetti.

Gayrimenkul yatırımcıların ülkeler arasındaki olumlu/olumsuz giden ilişkileri pek dikkate almadığını kaydeden Temeltaş Proje Geliştirme A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Temeltaş; “Türkiye’nin son yıllarda yabancı gayrimenkul yatırımcılarının ilgisinin çok yüksek olduğu bir ülke olarak hepimizi heyecanlandırıyor. Türkiye bölge ülkeleri arasında ekonomik gelişme açısından kendinden söz ettirmeyi başarırken, tarihi ve güncel kültürel değerleriyle ilgi odağı olmaya da devam ediyor. ” diye konuştu.

Yönetim Kurulu Başkanı, özellikle Arap coğrafyasından gelen yatırımcıların yatırım yapmanın yanı sıra Türkiye’de yaşamak istediğini kaydetti.

 Yatırımcılar daha çok Körfez ülkelerinden

Geçtiğimiz ekim ayında, en çok Iraklılara konut satıldı. Iraklıları İranlılar takip etti.

Geçen ay, 909, İranlılara ise 849 adet konut satılırken Temeltaş; “Körfez ülkeleri başta olmak üzere son yıllarda çok daha farklı ülkelerden gayrimenkul yatırımı yapan yabancı yatırımcıların Türkiye’de yatırımlarından vazgeçmeyi düşünmediklerini; tersine ülkede yatırımlarını daha da artırdıklarını söyleyebilirim” sözlerini kaydetti.

Başarılı yönetim talebi artırıyor

Ahmet Temeltaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da altını çizdiği ekonomi ve hukuk alanında topyekün seferbeliğin yanı sıra ülkenin pandemi sürecini başarılı yönetmesinin yabancı yatırımcıları teşvik ettiğini belirtti.

Temeltaş, “Son TÜİK verilerine bakarak Arap coğrafyasından İran’a Afganistan’dan Kazakistan’a kadar birçok gayrimenkul yatırımları artarak devam devam ediyor. Hem yaşamak hem de yatırımcı olan kişiler, ülkeler arası ilişkilerdeki iniş ve çıkışları pek ciddiye almadı”