Kategoriler
Proje Haberleri

Tüyap Eskişehir İnşaat Fuarı kapılarını ilk kez açtı​

Tüyap Eskişehir İnşaat Fuarı, kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Eskişehir’de bu yıl ilki düzenlenen Tüyap Eskişehir İnşaat Fuarı, ETO – Tüyap Fuar Merkezi’nde kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Söz konusu olan açılış törenine inşaat sektörünün yanı sıra gayrimenkul sektöründen de toplamda 70 firma katıldı. Bu katılım ile gerçekleşen açılış törenine TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Server Seçer, Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Eskişehir Ticaret Borsası Başkanı Ömer Zeydan, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nadir Küpeli ile belediye başkanları, mimar ve mühendis odalarının başkanları ile çok sayıda kurum ve kuruluşun temsilcisi de katılım gösterdi.

Bahsi geçen fuarda inşaat malzemeleri, yapı teknolojileri ve iş ile inşaat makinelerine ilişkin olan ürünler ve hizmetlerinin geniş bir yelpazesi sergileniyor. Sektörün nabzını tutması amaçlanan fuarda ülke ve bölge ekonomisine katkı sağlanması planlanıyor.

İnşaat sektörüne yönelik tüm ihtiyaçlara cevap verebilecek ve sektörün gelişimine ve çağdaş kentleşme sürecine olumlu katkılar sağlayacak olan fuar, ürün ve hizmetlerin tek çatı altında sergileneceği bir platform olacak.

Bahsi geçen Eskişehir İnşaat Fuarı 17 Kasım’a kadar devam edecek. Bu süreçte de birçok etkinlik olacak. 16 Kasım Cumartesi günü MMOB Mimarlar Odası Eskişehir Şubesi tarafından gerçekleştirilecek olan Eskişehir BIM Kongresi, Vehbi Koç Kongre Merkezi’nde olacak.

Ana teması deprem ve inşaat olan fuarda bu etkinliklere de yer verilecek. Türkiye’de son aylarda gündeme oturan deprem konusunda Eskişehir Teknik Üniversitesi ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nden akademisyenler konferans ve panellerde konuşmacı olacak. Eskişehir Teknik Üniversitesi işbirliği ile “Sismik İzolatör”; “ İklim Haritalarının İnşaat Mühendislik Yapıları Üzerine Uygulamaları”; “Deprem Acil Müdahale Sistemi” ve “Manşonlu Birleşimler ve TBDY 2019” konularında seminerler düzenlenecek. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi tarafından “Eskişehir’deki Yapıların Deprem Dayanımına Genel Bakış” ; “Eskişehir Zemin Yapısının Depremselliği” ve “ Eskişehir Ulaşım Planlaması” panelleri gerçekleştirilecek. Ayrıca TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi “10 KW ve Altı Çatı ve Cephe Uygulamalı Güneş Elektrik Üretim Tesisleri” konulu toplantı düzenleyecek.

Söz konusu olan fuara girişler ücretsiz. 14 -16 Kasım tarihlerinde 10:00-19:00, 17 Kasım tarihinde ise 10:00-18:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.