Kategoriler
Emlak Haberleri

Tuzla’da 250 aile daha tapusuna kavuştu

Tuzla’da yıllardır devam eden tapu sorunu çözüme kavuştu.

Tuzla’nın Mimar Sinan Mahallesi’nde, tam on beş yıldır devam eden bir tapu sorunu vardı. Bu sorunu çözen Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, tapuları ailelere dağıttı.

Söz konusu olan tapular düzenlenen bir tören ile birlikte 250 aileye teslim edildi. Sosyal mesafe kurallarına dikkat edilerek gerçekleşen törende konuşan Başkan Yazıcı, “Geçmişten gelen bu kanayan yaraları çözmek içinde hep beraber uğraşıyoruz.” dedi.

Konu ile ilgili açıklamalarına devam eden Şadi Yazıcı, “Belediye başkanı olduğum ilk yıllarda, özellikle başlayan bir durum. O dönemde kanuni boşluklardan yararlanan müteahhitler, zamanından önce dairelerini satıp, özellikle ruhsattan sonra iskan almadan gitmek gibi, kanuni bir boşluk vardı. Geçmişten gelen sorun bu sitede yaşanıyordu. Özellikle de bu siteyle ilgili çok sıkıntılar yaşandığı süreçte elimizden geleni yaptık. Hükümetimiz, Sayın Cumhurbaşkanımız dahil, bu konunun sıkıntılarını fark edip, geçtiğimiz yıl itibariyle yeni kanuni düzenlemeler yapıldı. Bu düzenlemelerle artık inşaat belli bir seviyeye gelmeden satış yapılmasının önüne geçilmiş oldu” dedi.

Tuzla’da daha önceden yapılmış olan 46 adet imar uygulaması tescil edildi. Bu sayede toplamda 24 bin 363 malike tapu çıkarıldı.