Kategoriler
Gündem

Ücretsiz maske yardımına nasıl başvurulur?

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ülke genelinde mücadeleyi tam gaz sürdürüyor. Alınan yeni tedbirler kapsamında 65 yaş ve üst sınırı düşürülerek 60 yaşa indirgenmesi düşünülürken 18-20 yaş arasına sokağa çıkma yasağı getirilmişti. Bunlara ilaveten devlet tarafından getirilen ücretsiz maske yardımı süreci PTT aracılığıyla başlatıldı.

Toplum sağlığı için ücretsiz maske yardımı

Daha önce maddi sıkıntılar içerisinde bulunan vatandaşlara başlatılan bin TL yardım ödeneğinde, sosyal mesafe kurallarının hiç sayıldığı görüntüler büyük tepkilere neden olmuştu. Sosyal medya aracılığıyla tepkisini belli eden büyük bir kesimin çağrısına kulak kabartan hükümet uygulamayı başka türlü yapmaya karar verdi.

Ortaya atılan bir diğer tedbir 81 il genelinde şehir dışına çıkmanın engellenmesiydi. Valilik izni gereken belgede ani kayıplar, askerlik gibi önemli konuların bulunduğu şartlar öne sürülmüştü. Ayrıca maske takma zorunluluğu, getirilen uygulamalar arasında başlıca kural olarak ani bir şekilde hayatımıza girdi. Bu süreç içerisinde sokağa çıkma yasağına dahil olan ve maddi olanağa sahip olmayan vatandaşları unutmayan Sağlık Bakanlığı, ücretsiz maske yardımı için PTT sisteminden yarar sağlayacak.

Koronavirüsle mücadele kapsamında dağıtılması beklenen ücretsiz maske yardımı sosyal izolasyonu korumak amacıyla başvuruları web adresi üzerinden alıyor. e-PTTAVM adı verilen sistem aracılığıyla vatandaş maske başvurusunu yapabilecek. Hizmete sokulan uygulama Sağlık Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın birlikte aldığı karar neticesinde ortaya çıkarıldı. Bu karara göre e-PTTAVM üzerinden yapılacak online başvurular; vatandaşlara sunulan formların doğru bir şekilde doldurması sonucunda her hafta 1 paket maske yardımından yararlanabilecek.

Ücretsiz maske yardımından kimler faydalanabilir?

Halk sağlığını gözeten kararlar neticesinde ücretsiz maske yardımı ile ilgili online sistem üzerinden başvuru yapabilirsiniz. Bakanlıkların iş birliği sonucu ortaya çıkarılan “https://maske.epttavm.com/” web sayfası üzerinden ürünlere ulaşım sağlayabilirsiniz. Maske sıkıntısının önüne geçmek ve en önemlisi bu işi ticarete dökebilecek kalpazanlara karşı alınan tedbirde her hafta sadece bir paket sınırlaması getirildi.

Maskeler 3 katlı olmak üzere toplamda 5 adet olmak üzere elinize ulaşmaktadır. Verilen web sayfası üzerindeki formu doldurduğunuz adres bilgileriniz sisteme işlemektedir. Sistem sizden T.C. Kimlik Numarası, Ad-Soyad ve Doğum Tarihi gibi başlıca önemli bilgileri isteyecektir.

Elinize ulaşması beklenen maskeler PTT Kargo aracılığıyla ücretsiz bir şekilde adresinize teslim edilecek. PTT Kargo üzerinden yapacağınız takiple gelmekte olan ürünün nerede olduğunu da kolayca görebilirsiniz.

Bu hizmetten yarar sağlayan vatandaşlar arasında 65 yaş ve üstü kesim ile 20 yaş ve altı kesimin sağlığı gözetilecektir. Sizlerde şartlara uyduğunuz veya uyum sağlayan bir yakınınız varsa, sağlıkları için bedava maske başvurusunda bulunmakta zaman kaybetmeyin.

Ancak başvurularda yaşanan yoğunluk nedeni ile yaşanan problemlerden dolayı PTT web sitesinden bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada başvuruların E-Devlet Kapısı üzerinden yapılacağı duyuruldu. Konu ile ilgili PTT’nin yapmış olduğu açıklama aşağıdadır.

Değerli Vatandaşlarımız,
Yoğun ilginize teşekkür ediyoruz.

Sizlere daha sağlıklı hizmet sunabilmek adına, ücretsiz maske taleplerinize ilişkin başvurularınızı en kısa sürede e-Devlet Kapısı üzerinden alacağımızı bildirmek isteriz.

Ücretsiz maske teminine ilişkin sistem e-Devlet Kapısı üzerinden kullanıma açıldığında gerekli duyuruları sizlerle paylaşacağımızı bildirmek isteriz.

Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla.