Kategoriler
Emlak Haberleri

Ufuk Özdamar: “Yatırımcılar yönünü konut sektöründen yana kullandı”

Ufuk Özdamar, salgın hastalıkla mücadele kapsamına giren Türkiye’nin yatırım tercihlerini konut sektöründen kullandığını söyledi. Türkiye’de diğer yatırım araçları karşısında gayrimenkulün daha tatmin edici sonuçlar verdiğini açıklayan Özdamar, bu gerçekliğin pekiştirildiğini söylüyor. Konut sektörünün daima kazandırdığı bilinirken, bu gerçeklik bir kez daha gözler önüne serilmiştir.

Ufuk Özdamar, konutta yatırım sürecini ele aldı

Remax Sonuç Kurucu Ortağı Ufuk Özdamar, yeni normale giriş yapılan haziran ayında kamu bankalarının başlatmış olduğu düşük faiz kampanyasını hatırlattı. Kampanyanın etki gösterdiği iki aylık süreçte temmuz ve ağustos ayları konut satış ve fiyatlarını etkiledi. Bu etkinin son derece olumlu olduğunu hatırlatan Özdamar, 1 Haziran’da birçok sektörün ivme kazandığından söz ediyor. Destek paketinin vatandaşlar için son derece cazipleştirildiği dönem boyunca birinci elde 0,64, ikinci elde ise 0,74’lük kredi faizleri alıcıları hareketlendirdi. Oluşan tabloya göz attığımızda 2020 yılının üçüncü çeyrek konut satışları, bir önceki yıla kıyasla yaklaşık olarak yüzde 49’a kadar artış göstermiştir. Açıklanan verilere göre, çeyrekte en yüksek bazla karşılaşılan bu yıl 536 bin 509 olarak satış tablosuna işledi. Ağustos ayının gelişiyle birlikte yüzde 26,22’ye çıkan satış grafikleri şimdiye dek gerçekleşen en yüksek orandır.

Piyasa olumlu sürecini koruyacak

Konuya ilişkin açıklamalarına devam eden Ufuk Özdamar, insanların konut tercihlerini değiştirerek emlak trendlerini yeniden oluşturduklarını ifade etti. Özellikle iş yaşamının evlere taşındığı süreç boyunca kişiler ev içlerinde kendilerine ait bir çalışma alanı yaratmak istiyor. Artık arayışlarda ofis kurabilecekleri kadar yüksek metrekarelik evlerin önde geldiğini belirten Özdamar, değişen tercihlerin emlak sektörünü doğrudan etkilediğini söyledi. İstanbul’da konut arayışlarını sürdüren alıcı taraflar, talepler doğrultusunda merkezi semtlerdeki fiyatların artışına neden oldu. Merkezi semtlerde aynı oranla artış gösteren kira çarpanlarının da yükseliş seyri devam ediyor. Konut yatırımlarında kişilere bu tür tercihlerin göz önüne alınarak yapılması gerektiğini ortaya koyan Ufuk Özdamar, konut sektörünün salgın hastalık karşısındaki gidişatını değerlendirmeyi unutmadı. Özdamar’a göre salgın hastalığın 2020’nin ilk çeyreklerinde sektörü olumsuzluğa sürüklediği, ancak haziran ayında hükümet teşviklerince ortaya çıkan düşük faizli kredi kampanyalarının işe yaradığını ifade etti.

Normalleşmeye atılan ilk adım sektörü canlandırdı

Ufuk Özdamar, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgın hastalığı karşısında sektörün ilk dönemlerde daralmalar yaşadığını aktarıyor. Ancak ‘yeni normal’ olarak tanımlanan normalleşmenin ilk açılışı haziran ayında gelmişti. Haziran-Temmuz dönemleri boyunca kamu bankalarınca uygulanan düşük faizli krediler sektörü yeniden canlandırarak daralmaların önüne geçmiştir. Tüm dünyayı etkisi altına almaya devam eden ve ülkemizdeki sektörleri olumsuzluğun eşiğine iten bu salgın hastalık, ülkemizde lokomotif sektörlerinden birisi olan gayrimenkul sektörünü de etkilemişti. Fakat, alınan tedbirlerle birlikte duraksayan sektörlere hareketlilik kazandırmak için kamu bankalarının girişimi sonuç vermeye devam ediyor. Bu nedenle kişilere konut yatırımlarının her daim kazandırdığını hatırlatan Özdamar, konut sektöründeki canlılığın süreceğini bildirdi. Gayrimenkul sektöründen bir yatırım aracı olarak kuşku duyulmaması gerektiği 2020 yılı, gelecek sene yeni projelerle birlikte bu yükseliş tablosunu koruyacaktır.

Her bütçeye uygun konut seçeneği bulunabilir

Gayrimenkulün yatırımda güvenli bir liman olarak görüldüğünü aktaran Remax Sonuç Kurucu Ortağı, “Bugün alıcı tarafların bütçelerine uygun çeşitli daireler bulması mümkündür. 1+1’lerden başlayan yatırım seçenekleri, 3+1, 4+1 ve ultra lüks dairelere kadar skalayı uzattı. Konum ve lokasyona göre değişen fiyatları göz önünde bulundurursak, yine de yatırım seçenekleri oldukça fazladır. İstanbul’da yeni projelere başlanarak inşaatlarında hız kazandırıldı. Yatırım yapmak isteyen alıcıların bütçelerine uygun yeni projelerden daire bulmaları da mümkün” açıklamasında bulundu.

Remax Sonuç çatısı altında konut, lüks konut ve ticari gayrimenkul olarak faaliyet yelpazesini genişlettiklerini aktaran Özdamar, “İstanbul Bağdat Caddesi’nde ofisimiz ile hizmet veriyoruz. Remax’in Uluslararası Lüks Konut Eğitimi’ni alarak ‘collection’ tabelasını İstanbul’da asmaya hak kazanan ilk ofis olma unvanıyla sizleri karşılamaktayız. 2012 yılı başında iki ortak olarak çıkılan bu yolda bünyemize 70 profesyonel gayrimenkul danışmanı kattık. Geçtiğimiz yıl 2019’da ise tüm Türkiye’deki Remax ofisleri arasından beşinci olan tamamlandı” dedi.

Benzer bir habere göz atmak için tıklayınız.

Exit mobile version