Kategoriler
Gündem

Uganda’da KOVİD-19 hastası 908 kişi iyileşti

Uganda Sağlık Bakanlığı, yeni koronavirüs ile alakalı dünkü gelişmeleri yayımladı. Bakanlık tarafından yayımlanan basın bülteninde, 3 bin 316 teste karşılık 23 yeni vakaya rastlandığı bildirildi. Uganda yurttaşlarındaki vaka sayısı, toplam bin oldu. Ülkeden ölüm bildirilmedi.

Uganda’da 3 bin 316 yeni test yapıldı. Afrika’da yer alan ülkedeki 23 kişiye yeni koronavirüs tanısı koyuldu. Ugandalılar arasındaki vaka sayısı, bine yükselirken Uganda’dan KOVİD-19 kaynaklı ölümün bulunmadığı bildirildi.

Yeni vakalardan 12’sinin yurt dışından dönen Ugandalı olduğu kaydedildi. Sekizinin Afganistan’dan, üçünün Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nden, birinin ise Güney Sudan’dan döndüğü belirtilen yurttaşlar, karantinaya alındı.

Üçü kamyon sürücüsü

Uganda’daki yeni KOVİD-19 vakalarından üçünün Mutukula, Afoji ve Madi Opei yolları üzerinden gelen kamyon şoförü olduğu bilgisi paylaşılırken diğer sekiz yeni vakanın, temaslardan tespit edildiği kaydedildi.

Bu yeni vakaların dördü, Tororo bölgesinden gelirken diğer dördü ise Hoima, Luwero, Kyotera ve Arua yerleşim yerlerinden geldi.

Yabancılar ülkeye giremedi

Uganda Sağlık Bakanlığı, sınır noktalarında, bugüne kadar 31 kişiye KOVİD-19 tanısı konulduğunu kaydetti. Testi pozitif çıkan kamyon şoförleri, ülkenin içine alınmazken bu kişilerin 24’ü Kenyalı, üçü Tanzanyalı, ikisi Kongolu, biri Ruandalı ve diğeri de Güney Sudanlı.

Bakanlık, bugüne kadar 908 kişinin iyileştiğini ve iyileşenlerin arasında yabancıların da bulunduğunu kaydetti. Ülkede yapılan toplam test sayısı, 219 bin 627 oldu.

 Dünyada mevcut KOVİD-19 hastası sayısı

Worldometer’dan edinilen bilgilere göre iki gün önce dünyadaki aktif vaka sayısı, 4 milyon 551 672 kişiyken dün, bu sayı 4 milyon 579 bin 134 kişi oldu. Bugün saat 12.37’ye kadar bildirilen mevcut hasta sayısı, 4 milyon 548 bin 778 kişi.