Kategoriler
Emlak Haberleri

Ukrayna’da Konut Fiyatlarındaki Artış Endişesi

Parlamento ile sunulan yasa tasarısı kabul edilmiştir. Cumhurbaşkanı tarafından onaylanması sonrasında konut fiyatlarında bazı değişiklikler meydana gelmiştir. Bu değişikliğin Ukrayna’da konut fiyatlarındaki artış olduğu söylenebilmektedir. Bununla birlikte daire fiyatlarının iki katına çıkması beklenmektedir. Lev Partskhaladze tarafından evde düzenlenen bir basın toplantısında bazı açıklamalar gerçekleştirilmiştir. Konut satışlarında katma değer vergisi avantajını ortadan kaldırılması beklenmektedir. Bu beklenen skandal kaynak yasa tasarısının kabul edilmesinden sonra konut fiyatları ikincil piyasada artışı gerçekleşeceğini belirtti. Cumhurbaşkanı imzalarsa o zaman konut fiyatları en az iki katına çıkabilir dedi. Yasanın kabul edilmesinde diğer sonuçları devreye alınan konut sayısında bir azalma ve dolayısıyla vergi gelirlerinde bir azalma olarak kendini gösterecektir.

Konut Fiyatlarında Artış Yaşanıyor

İnşaat firması KAN Development’in kurucusu İgor Nikonov bu yeniliklerden sonra sektörün önemli bir ölçüde küçüleceğini vurgulamıştır. Sektörünün kesinlikle küçüğü öleceğini başta küçük olanları olmak üzere birçok şirketin de rekabeti dayanamayacağını belirtmiştir. Daha az insan daire satın olacağı tahmin edilmektedir.

Ukrayna’da Konut Fiyatlarındaki Artış Devam Ediyor

2 Haziran 2021’de Bakanlar Kurulu, “Ukrayna Vergi Kanununda ve Ukrayna’nın Bütçe Gelirlerinin Dengelenmesine İlişkin Bazı Yasama Kanunlarında Değişiklik Yapılmasına Dair” 5600 Sayılı Parlamento Yasa Tasarısı’na kaydettirdi. Verkhovna Rada bu tasarıyı ilk okumada onayladı. Maliye Bakanlığı, ikincil piyasada konut arzına yönelik işlemlerde KDV muafiyetlerinin kaldırılmasına ilişkin Vergi Kanununda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun taslağının normunun, konut satışında evlerini satan veya satmayı planlayan kişiler için KDV mükellefi olmadıkları için geçerli olmadığını söylüyor. Bu fiyatlarda güncel olarak değişiklikler meydana gelmektedir.

 

Bu şekilde Ukrayna’daki genel konut fiyatlarındaki artış ve beklentileri de öğrenmek mümkündür. Güncel olarak takip ederek sizler de bazı bilgiler elde edebilirsiniz.

Daha fazla güncel haber için tıklayınız…

Exit mobile version