Kategoriler
Gündem

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’ın görevine gelen isim belli oldu

Gece yarısı tüm Türkiye’yi şaşırtan karar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan görevden alınarak yerine gelen yeni isim yakınlarından oldu. Yapılan bu ani değişiklik ise sosyal medyada gündemini koruyorken, birçok insan bu kararı sorguluyor.

Cahit Turhan’ın yerine gelen isim

Resmî Gazete’de yayımlanan karara göre, Anayasa’nın 104 ve 106’ncı maddeleri gereğince Cumhurbaşkanı kararıyla Ulaştırma ve Altyapı Bakanı görevden alındı. Verilen kararın neticesinde yerine geçen yeni isim kendi yardımcısı Adil Karaismailoğlu oldu.

Sosyal medya üzerinden yapılan yorumlar arasında sözü geçen bakanların Trabzon ilinden olması dikkat çekti.

Adil Karaismailoğlu Kimdir?

adil karaismailoglu
Adil Karaismailoğlu

1969 yılında Trabzon’da doğan Karaismailoğu, öğrenim hayatını Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği’nden tamamlamıştır. 

Bahçeşehir Üniversitesi Kentsel Sistemler ve Ulaştırma Yönetimi üzerinden gerçekleştirdiği yüksek lisans programını bitirmiş; 1995 yılının mayıs ayında çalışma hayatına başlamıştır. İlk görev yeri olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bünyesinde Ulaşım Koordinasyon Müdürü olarak hizmet verdi.

Daha sonra Karaismailoğlu, İETT Genel Müdürlüğü’nde mühendis ve yönetici olarak görevini sürdürdü. 2002 yılına gelindiğinde ise İBB Trafik Müdürlüğü’nde trafik kontrol merkezi, sinyalizasyon ve akıllı trafik sistemlerinden sorumlu müdür yardımcısı oldu. Bu süreç 2009 yılına gelindiğinde Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğüne atanana kadar devam etmiştir.

Çalışma hayatında emin adımlarla ilerleyen Karaismailoğlu, Ulaşım Daire Başkanlığı’nda yeni görevine başladı. Böylece İstanbul’da pek çok projede emeği oldu.

2016 yılı Başbakanlık Toplu Konut İdaresinde (TOKİ) yeni görevine İstanbul Emlak Başkanı olarak başladı. Takvimlerde 26 Nisan 2018 tarihi görülürken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreter Yardımcılığı’na yükseldi. Sadece bir yıl içerisinde, Eylül 2019’da Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcılığı görevine gelmiştir.

Adil Karaismailoğlu, evli ve iki çocuk babasıdır.