Kategoriler
Emlak Magazin

Ünlü isimlerden kiracılara destek artıyor

Çin Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs (covid-19) birkaç ay içinde salgın hastalığa dönüştü. Tüm dünyada etkisini arttırmaya devam ederken; Amerika, İngiltere, İtalya, Fransa, Almanya ve Hindistan dahilinde pek çok ülke sokağa çıkma yasağı ilan etti. Türkiye’de getirilen 65 yaş ve üstü ile kronik hastaların dışarı çıkma yasağı karşısında kuralları ihlal eden vatandaşlar polis ekiplerince evlerine gönderiliyor.

Bu sürecin az zararla atlatılması için okulların uzaktan eğitim yapmaya başlaması gibi önemli kararların yanı sıra her gün camilerden evde kalınması gerektiği anonsu yapılıyor. Türkiye’de yaşanan sıkıntıları göz önünde bulunduran ünlü isimler ise Ezgi Mola’nın önderliğinde başlatılan iyilik hareketi kapsamında desteklere başladı.

Sevilen oyuncudan iyilik hareketi

Evde kal çağrısına uyan ünlülerden birkaçı vatandaşların yaşadığı sıkıntılar karşısında kayıtsız kalamadı. İşini kaybeden veya işleri duraksayan kişilere karşı, salgın hastalığın yaşattığı ekonomik sıkıntı da eklenince kiracılarına destek veren ilk isim Ezgi Mola oldu.

Türkiye’nin en sevilen ve en doğal oyuncularından biri olarak tanımlanan Mola, son günlerde yapmış olduğu destekle adından sıkça söz ettiriyor. Gerek işindeki çalışkanlığı gerek ortaya koyduğu başarılara bir yenisini ekleyerek, vatandaşın sıkıntılarını gözardı edemedi. 

Ünlü isimler iyilik çağrısına kayıtsız kalmadı

Nisan ayından itibaren iki ay süreyle kiracılarının hayat şartlarını gözeten ve onlara destek olmak isteyen ünlü oyuncu Ezgi Mola, yeni bir iyilik akımı başlattı. Ardından bir diğer oyuncu Tolgahan Sayışman kiracılarından nisan ayı kapsamında ve önümüzdeki birkaç ay boyunca kira almayacağını dile getirdi.

Bununla birlikte sevilen oyuncu Aslı Şen, sahip olduğu mülklerinde iş sahipleri olduğunu ve işveren kiracılarından kira almayacağını duyurdu. Böylece iyilik akımına katılan bir diğer isimler arasına katıldı.

Son olarak Nişantaşı’nda alışverişe çıkan Banu Zorlu, kiracılara destek vereceğini açıklayan ünlülerden oldu. İki ay süre boyunca kira almayacağını belirten ünlü şarkıcı, Ezgi Mola’nın başlatmış olduğu destek çağrısına kulak verdi.