Kategoriler
Emlak Haberleri Emlak Magazin

Ünlülerle komşu olmak isteyenler evlerin değerini arttırdı

Ünlülerle komşu olmak isteyen belirli bir kesim gözünü kırpmadan parasına kıyıyor. Ev sahibi olurken genellikle ilk etapta evin konumu, oda sayısı, baktığı cephe, yapının yaşı, otopark özellikleri ve sosyal donatıları gibi getirilere bakmaktayız. Ancak belirli gruptaki insanlar alışılmışın dışına çıkmaya devam ediyor. Kimisi için ev kriteri alışveriş merkezine benzer ihtiyaç alanlarının fazlalığı olarak belirlenirken; bir diğeri için listedeki ilk şart ünlülerle komşu olabilmek.

Ev değil, komşu alınıyor

Lüks Emlak Danışmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran’a göre, ünlülerle komşu olmak isteyen birçok insan var. Bunlardan bazılarının emlak firmasına geldiğini belirten Başaran, müşterilerin sayısında artış gözlemlediklerinden bahsetti. Aynı sitede içerisinde, apartmanda yaşamak ya da villa yakınlarında olma istekleri son zamanlarda baş gösteriyor. Ev alma komşu al sözünü gerçeğe dönüştüren bu kesim, evden daha çok komşularını önemsemeye devam etmektedir.

Evlerin değeri arttı

Yeni ev arama kriterlerinde biranda beliren ve sayıca artış yaşayan istekler; ünlülerin tercih ettikleri yaşam alanlarının çevresindeki ev fiyatlarını da yükseltti. Evlere son derece ilgi gösterildiğini vurgulayan Başaran; sanat, cemiyet ve iş dünyasıyla yakınlık kurmak isteyenlerin sayısının bir hayli fazla olduğunu belirtti. Mülk sahiplerine bu tür istekler doğrultusunda evin değerinden fazla ücret teklif edildiği görülürken, ünlülerin hayranları tarafından yakın takibe alındığı bildirilmiştir.

Özellikle havuz, spor salonu ve bahçe gibi ortak kullanıma uygun alan alanlarda tanışabilme umutları bu tür isteklerde artışa neden oluyor.

Tarkan’a büyük ilgi

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında ülke değiştiren Tarkan, son olarak Almanya’nın Köln sınırındaki Alzey kasabasında 3 milyon TL’lik lüks villasında yaşıyor. Tarkan’a hâlâ belirli bir kesimin ilgi gösterdiğini belirten Başaran; Kanlıca’da bir yalıda oturum sağlayan Sezen Aksu, Acarkent’teki Demet Akalın ve Bahçeköy’deki lüks villasıyla bilinen Ajda Pekkan’ın da merak konusu olduğunu açıkladı. Listenin geri kalanında ise; Ulus’ta oturduğu bilinen Murat Boz, Beykoz Konakları’nda yaşayan Sibel Can ve Ferhat Göçer var.

Ekranların en sevilen isimleri arasında öne çıkan Acun Ilıcalı, Gülben Ergen, Burak Özçivit ve Fahriye Evcen çifti, Kıvanç Tatlıtuğ ve Çağatay Ulusoy’da müşterilerin ilgi odağı olmaya devam etmektedir.

Son olarak Lüks Emlak Danışmanı Başaran, ünlülere yakın olmak isteyen çoğunluğun boğazda özel tekne turlarına katıldığını ve deniz kenarındaki yalılarda kimlerin oturduğuna dair bilgiler edinmeye çalıştıklarından söz etti.

Konut kredisi haberlerine göz atmak için tıklayınız.