Kategoriler
Ekonomi Emlak Haberleri

Ünsal Group’tan Özbekistan’a dev proje

Türkiye’de faaliyet gösteren inşaat firmaları arasında önemli bir yer alan Ünsal Group firması Türkiye’de bir çok başarılı ve nitelikli projeleri hayata geçiriyor. Firma bu nitelikli projeler sayesinde Özbekistan hükümetinin dikkatini çekmeyi başardı. Özbekistan hükümeti, Ünsal Group firmasına tam olarak 280 bin metrekare büyüklüğe sahip bir arazi verildi. Ünsal Group bu davet üzere verilen 280 bin metrekarelik araziye binlerce konut, alışveriş merkezi, otel ve ofis kulelerinden oluşmakta olan karma bir yaşam projesi ile oldukça beğeni toplamıştı. Bundan dolayı da Ünsal Group, Türkiye’ye gelen Khorezm Valisi Farhod Ermanov tarafından ziyaret edildi. Ayrıca Farhod Ermanov, Ünsal Group Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Ünsal ile bir görüşme yaptı.

Farhod Ermanov, Ünsal Group’u ziyaret etti

Vali, bu görüşmede çift yönlü yapılacak yaptırımlarla Türkiye-Özbekistan arasındaki dostluğun arttırılmasını ve ilişkinin güçlendirilmesi gerektiğini belirtti. Vali, ayrıca Türkiye ile birlikte kalkınmayı ve işbirliği ile yatırım yapmak amacı güderek birçok ziyaretlerde bulunduğu ifade etti. “Türklerle Özbekler arasında daha hızlı bir işbirliği olmasını istiyoruz. Türk iş adamlarıyla her türlü alanda birlikte çalışmaya hazırız. Bundan sonra iş ilişkilerimizi daha çok büyütmek istiyoruz. Benim Türklere her zaman kapım açık.” şeklinde ifadeler kullandı

Özbekistan’da valilik yapan Farhod Ermanov, Ünsal Group’a yapmış olduğu ziyaret ardından Meva Şehir projesinin iş alanını ve temsil edecek örnek dairelerini gezdi. Meva Şehir projesini mimarlık bakımından, ayrıca konsept ve sosyal donanımlarının kalitesi bakımından çok sevdiğini ve beğendiğini belirten Farhod Ermanov, Özbekistan’da da böyle güzel projelerin yapılmaya başlamak gerektiğini ve bunun için birtakım projeler hedeflediklerini belirterek Ünsal Group Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Ünsal’ı Özbekistan’a davet etti. Ermanov, Ünsal Group’a her türlü maddi ve manevi yardımda bulunabileceklerini de ifade etti.

Günümüz Türkiye’si dünyanın en büyük ekonomileri arasında

Ünsal Group Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Ünsal günümüz Türkiye’sinin dünyanın en büyük ekonomileri arasında mevcut olmasını da yurtdışında çalışan Türk asıllı iş adamlarının destek ve katkılarının çok önemli olduğunu altını çizerek belirtti. “İki ülke arasında ticaret potansiyelimiz var. Ama iş sadece ticari ilişkilerden ibaret değil. Bizi bir arada tutan, yaşatan ve geleceğe taşıyacak olan kültürel bağlar da var.

Gelecek zamanlarda Türk asıllı olan ülkeler arasında şu zamana nazaran daha büyük işbirlikleri yapılacağına inandığını ve bundan çok umutlu olduğunu belirten Ünsal Group Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Ünsal, kardeş ülkelerle olan iş birliklerinin devamlılığı için ve bu birliğin geliştirilmesi için ellerinden ne geliyorsa yapacaklarını ifade etti.

Taraflar arasında Özbekistan’ın Urgenç kentinde hayata geçirilecek olan Ünsal Group Urgenç karma yaşam projesi ile ilgili ön protokol imzalandı.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız….