Kategoriler
İhaleler

Ürgüp Belediyesi 9 Eylül’de ihale sürecini tamamladı

Ürgüp Belediyesi tarafından 9 Eylül 2020 tarihinde gerçekleştirilmesi beklenen ihaleler tamamlandı. Buna göre, Ürgüp Evleri Toplu Konutları Döner Sermaye İşletmesi altında bulunmakta olan Eski Belediye Lojmanları’nın arsası ve toplu konutlarda yer almakta olan 3 adet 145 metrekarelik konutların yeni sahipleri belirlendi.

Ürgüp Belediyesi ihalelerini tamamladı

Ürgüp Belediyesi tarafından üstlenilen ihale süreci 9 Eylül 2020 tarihinde sonlandı. Yapılan açıklamaya göre, Ürgüp Belediyesi Ürgüp Evleri Toplu Konutları Döner Sermaye İşletmesi altında bulunan Eski Belediye Lojmanları’nın arsa alanı ile toplu konutlarda yer alan 3 adet 145 metrekarelik dairenin satışı yapılmıştır.

Kavaklıönü Mahallesi’nde yer almakta olan 1395 ada 14 parselde kayıtlı olan 1890 metrekarelik arsanın muhammen bedeli 1.606.500 TL olarak açıklanmış, ihalenin sonucunda 2.685.000 TL üzerinden gitmiştir. Toplu konutlarda yer alan A1-1 Blok Dubleks için 191.000 TL, B-1 Dubleks için 210.000 TL ve B-2 konut için ise 226.000 TL üzerinden muhammen bedeli belirlendi.

Sorunlar kökten çözülecek

Belediye Başkanı Ecz. Mehmet Aktürk’ün yapmış olduğu açıklamaya göre, vatandaşların yıllarca çektiği çilelere çözüm getirildi. Aktürk, “Daha fazla mağduriyete yol açmamak ve görülen mağduriyetlerin önünün kapatmak için yapılan bu girişim insanların dertlerini bir nebze olarak dindirecek. Gerekli mimari ve teknik izinlerin alındığı projelerde Fen İşleri Müdürlüğü yoğun mesai harcamıştır.

Tasarlanan projeleri bir an evvel hayata geçirmek ve oluşan mağduriyetleri ortadan kaldırabilmek amacıyla 9 Eylül 2020 tarihinde gerçekleştirilen ihaleler ile sermayemize katkıda bulunduk. Bu sayede 3.312.000 TL kazanç sağlanarak Toplu Konut Projelerinin ihtiyacına yönelik harcamalarda bulunabileceğiz.” dedi.

Başkan 31 Mart seçiminden önce kendisi ve yakın çevresinin hakkında “İlaç gibi başkan” söylemlerinde bulunduğunu hatırlatıyor. Bu sloganıyla yola çıktığını ve hedefler doğrultusunda söz verilen çalışmalara el atıldı. Bu durumu bir hastalık ile eşleştiren Aktürk, kronikleşen hastalığa ilaç olmaktan son derece memnun olduğunu söylüyor.

Belediye kazançlarını yatırıma aktaracak

Başkan tarafından yapılan açıklamada kazançların belediye bütçesine aktarılacağı ve oradan da diğer projelerin ihtiyaçlarına harcanmak üzere tutulacağı bildirildi. Lojman arazisi ve 3 konutu ihale yöntemiyle elden çıkaran belediye aynı zamanda 6 adet arsanın satışını gerçekleştirmiştir. Yapılan ihalede elde edilen toplam rakam 1.697.000 TL olurken, yakın zamanda bütçedeki para yatırımlara gidecek.