Kategoriler
Ekonomi

USDTRY paritesindeki yükseliş sınırlı kalabilir

Uzmanlara göre USDTRY paritesi zayıf seyrediyor. Haftanın son günü olduğunu belirten Ziraat Yatırım, bugün, piyasalardaki risk iştahının düşük olduğunu kaydetti. Uzmanlar, dolar endeksi (DXY)’nin zayıf seyrettiğini belirtirken dün, önceki kapanışının altına inen dolar/TL, tekrar yükseldi.

Meksa Yatırım’dan Stratejist Zeynel Abidin Balcı, kurda kâr satışlarının görüldüğü belirtirken DXY’nin zayıf seyretmesinin de liraya olumlu yansıdığını kaydetti. Şu dakikalarda lira karşısındaki Amerikan doları, önceki kapanışının yüzde 0,5 üstünde. Analistler, TCMB tarafından verilen faiz indirimi kararının USDTRY paritesine düşüş olarak yansıdığını kaydetti.

Ziraat Yatırım da dünkü düşüşün ardındaki yükselişi işaret ederek “…gerek Dolar’daki genel zayıflık gerekse de TCMB’nin sıkı para politikasının devam edeceğine yönelik
vurgusu kurdaki yükselişin sınırlı kalmasını sağlayabilir.” ifadelerini kullandı.

USDTRY paritesinde düşüş

Döviz.com tarafından edinilen bilgilere göre dün, USDTRY paritesi, 7,34 seviyelerine kadar geriledi. Günlük bazda yüzde 0,68 oranında gerileyen lira karşısındaki ABD doları, kapanışta, 7,36 seviyelerinde bulundu.

Avro kuru ise yüzde 0,11 değer kaybıyla 8,97 civarında bulundu.

Dolar kaç lira?

Lira karşısındaki dolar kuru, dünkü kapanışının yüzde 0,48 üstünde. Euro kuru, günlük bazda yüzde 0,55 oranında değer kazancında.

Sterlin ise önceki kapanışının yüzde 0,09 altında bulunuyor. Gün içerisindeki şu dakikalara kadar 7,36 seviyesine gerileyen ve 7,44 seviyesine çıkan USDTRY paritesi saat 14.27 civarında 7,40 satış fiyatıyla işlem görüyor. Yine gün içerisinde 8,95 ile 9,05 bandında hareket eden lira karşısındaki avro kuru, 9,02 satış seviyesinde yer alıyor.

Aynı dakikalara kadar 10,10 lira ile 10,17 lira arasında işlem gören pound kuru, 10 lira 12 kuruşta bulunuyor.

Piyasa yorumları

Ziraat Yatırım, bugünkü bülteninde, lira karşısındaki dolar kurundaki 7,45 seviyesinin direnç olduğunu; kurda yeniden görülebilecek baskı durumunda 7,36 seviyesinin destek, sonraki desteğin ise 7,31 olabileceğini kaydetti.

Lira karşısındaki avro kurlarında orta ve kısa vadeli düşüş trendlerinin bulunduğunu belirten Alan Yatırım, EURTRY paritesi hakkında kısa vadeli dirençlerin 9.01 ve 9.07’de, desteklerin ise 8.96 ile 8.90’da yer aldığını belirtti.

Taşınmaz Haber

Altın fiyatları değer kaybetti

 

Exit mobile version