Kategoriler
Gündem

Üsküdar Belediyesine yolsuzluk soruşturması

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Üsküdar Belediyesine soruşturma başlatmak için izin istedi. Yolsuzluk iddialarının ardından belediye personelinin intiharı Üsküdar Belediyesini gündeme getirdi. Belediyede Cumhurbaşkanı’nın oğlu Bilal Erdoğan’ın referansıyla göreve başladığını söyleyen Veysel Kömürcü yolsuzluk iddialarını anlattı.

İddiaların ardından Üsküdar Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili ve İBB Meclis Üyesi Doğan Tekel, yolsuzluk iddialarını Meclise taşıdı. TBMM’de konuyla ilgili araştırma komisyonu kurulması teklifi, Ak Parti ve MHP’li vekillerin oyuyla reddedildi.

Sözcü gazetesinden Veli Toprak’ın haberine göre; Savcılık, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve yolsuzluk iddialarına karışan yetkililer hakkında “görevi kötüye kullanma” suçundan işlem başlatmak için İçişleri Bakanlığından izin istedi.

Üsküdar Belediyesinde 2011 yılı ile 2017 yılı arasında görev yapan Kömürcü işten çıkarılmasının ardından yapılan yolsuzlukları anlatmıştı. Belediye bünyesinde Gençlik Akademisinin kurucusu ve eski müdürü 41 yaşındaki Veysel Kömürcü yeminli zabıt katibi eşliğinde yolsuzlukları anlatmıştı. “Benden kimse, ‘Kol kırılır yen içinde kalır’ dememi beklemesin” diyen Kömürcü “Belediyede 11 Kasım 2011 tarihinde Gençlik Merkezi’nde Uzman Psikolojik Danışman olarak işe başladım. 2 Temmuz 2019’da başkan Hilmi Türkmen ile 35 dakika görüştüm. Eğitim kurumları ile yapılan ihalelerden ders karşılığıymış gibi gösterilerek 1 milyon 200 bin liralık kısmının 50, 80, 100, 120 bin liralık parçalar halinde nakit olarak nasıl ve kimler üzerinden naylon poşetler içinde alındığını aktardım. Kayıt parası adı altında milyonlarca liranın makbuzsuz toplandığını, bu paraların nereye gittiğinin belli olmadığını, bu işin içindekileri isim isim anlattım. Geri dönüş olmadı.”  diye konuşmuştu. 

“Babamızın oğlu olsa affetmeyiz”

İfadesinde Belediye Başkanı Hilmi Türkmen‘e detayları anlaşılır bir şekilde aktardığını bildiren Veysel Kömürcü, “İkna olduğunu düşündüren tepkiler aldım. En son kendisi ‘Bu işin içinde kimler var?’ diye sordu. İsim isim hepsini aktardım. Daha fazlasını içeren turuncu dosyayı kendisine verdim. Geri dönüş olmadığı gibi ‘Gerekeni yapacağım’, ‘Babamızın oğlu olsa affetmeyiz’ ifadelerinin de bir sonucu olmamıştır.” diye konuşmuştu.