Kategoriler
Gündem

Usta oyuncu Ümit Yesin hayatını kaybetti

Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Ümit Yesin hayatını kaybetti. Ölüm haberi Mustafa Avkıran tarafından sosyal medya hesabından verilen usta oyuncu 65 yaşındaydı.

Müjdat Gezen Tiyatrosu, Tiyatrokare gibi topluluklarda çalışan ünlü oyuncu ve sanatçı Ümit Yesin, Çiçek Taksi dizisi ile geniş kitleler tarafından tanınmıştı. Usta oyuncu 28 Ocak 1954 tarihinde Ankara’da dünyaya geldi. Doğduktan yaklaşık 15 yıl sonra İstanbul’a taşındı.

Ünlü tiyatro sanatçısı Ümit Yesin, İlkokul ve ortaokulu Ankara’da tamamladıktan sonra, liseyi de İstanbul’da tamamladı. Yüksek okul ve konservatuar öğrenimini de İstanbul’da yaptı. 1970 yılında Bakırköy Halkevinde amatör olarak tiyatroya başlayan Ümit Yesin, daha sonra da Üstün Asutay’ın sahibi olduğu Bakırköy Komedi Tiyatrosunda profesyonel olarak tiyatroya devam etti. Sonrasında ise Muammer Karaca tarafından konservatuara girmeye teşvik edildi.

Ümit Yesin, 1989 yılında TRT’de yayınlanan Hanımın Çiftliği adlı dizideki Kabak Hafız ve 2007 yılında özel bir kanalda yayınlanan Yol Arkadaşım adlı dizideki Rıza Elmastaş karakteri, Çiçek Taksi dizisinde Şeker Kazım, Cennet Mahallesi’nde Muharrem, Akasya Durağı dizisinde ise Duran Ağa karakterlerine hayat verdi. Usta oyuncu Evin Esen ile evlenmiş, 2011 yılında ise boşanarak evliliğini bitirmişti.