Kategoriler
Gündem

Vaka sayılarındaki artış devam ediyor

İki gün önce 21 bin 338 kişide olan aktif vaka sayısı dün, 21 bin 798 kişiye çıkarken yükseliş, bugünde devam etti. Aktif yeni tip koronavirüs (KOVİD-19) kişi sayısı 22 bin 15 kişi oldu. Öte yandan yoğun bakımdaki hasta sayısı ve solunum desteği gören kişi sayısında da artış devam etti.

Dün 684 kişi yoğun bakım ünitesinde tedavi görürken bu sayı, 717 kişiye çıktı. Dün 284 kişide olan solunum destekli hasta sayısı, bugün, 290 kişiye çıktı.

Vaka sayısındaki artış devam ediyor

İki gün önce bin 195 kişide olan günlük KOVİD-19 tanı sayısı, dün bin 459 kişiye çıktı. Bugünkü yeni vaka sayısı ise bin 562 kişi oldu. Dün 14 kişide olan vefat sayısı, bugün 15 kişi oldu. Dün 985 kişi daha iyileşirken bu sayı, bin 330 kişiye yükseldi.

Verileri sosyal medya hesabından yayımlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hedeflenen sayılardan uzaklaşıldığını belirtti. Yurttaşlara yönelik tedbir çağrısını yinelen Sağlık Bakanı Koca, hem iyimserliğin elden bırakılmaması hem de tedbirli olunması gerektiği yönünde vurgu yaptı.

Toplam test sayısı ne kadar oldu?

Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu yayımlandı. Bugünkü Tablo’yla beraber toplam test sayısı 2 milyon 632 bin 171’e yükseldi. Vaka sayısı 178 bin 239 kişi oldu. Türkiye’de, bugüne kadar, 4 bin 807 kişi yaşamını yitirirken iyileşen kişi sayısı 151 bin 417 olarak kayda geçti.

Şanlıurfa‘da karantina

Şanlıurfa Valiliğinden yapılan açıklamalara göre 1 Haziran’dan sonra il genelindeki vaka sayısı yükselmeye başlarken son 12 günde 137 adres, 14 günlük karantina altına alındı. Valilik tarafından 12 Haziran’da yayımlanan bültende, yeni tip koronavirüs kaynaklı ölümlerin de olduğu belirtildi.

Anadolu Ajansının haberine göre; il genelinde birer mahalle ve sokak; 26 bina karantinaya alındı. Buna göre Karaköprü ilçesinin Sancak Mahallesi’ne ve Viranşehir’in Kınalıtepe Mahallesi’ne karantina tedbiri uygulanırken Eğricek Sokak’ın tamamı karantina altında bulunuyor.

Eyyübiye ve Viranşehir‘deki altışar bina, Halliye ve Suruç‘taki üçer bina, Karaköprü’deki yedi bina ve Siverek’te iki bina 14 günlüğüne karantinaya alındı.

Kaynak: Anadolu ajansı, Taşınmaz Haber