Kategoriler
Emlak Haberleri Kampanyalar Manşet

Vakıf Katılım’dan lojman evlerine finansman desteği

Kamuya ait yaklaşık 50 bin adet lojman, ihale yoluyla satışa çıkarıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığıyla beraber protokol imzaladıklarını aktaran Vakıf Katılım, bu konutların satın alınması için sunacağı finansman ve tahsilat desteğini duyurdu.

Buna göre; Banka, ihale yoluyla satışa çıkarılan kamuya ait yaklaşık 50 bin adet kamu lojmanının satın alımında finansman desteği sunacak. Konut alıcılarına verilecek 60 aya varan vadeli finansmanlara yüzde 0,79 kâr oranı, 61 ay ile 120 ay arasında vadeli finansman kullananlara ise yüzde 0,89 kâr oranı uygulanacak.

Vakıf Katılım, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Millî Emlak Genel Müdürlüğü ile protokol imzaladı. Vakıf Katılım, Bakanlığın ihale yoluyla satışa çıkardığı yaklaşık 50 bin konutun satın alımlarında finansman ve tahsilat kolaylığı sağlayacak.

Buna göre Vakıf Katılım, peşin ödemeli satın alımlar için satış ücretleri, Banka şubelerinin yanı sıra İnternet Şube ve Mobil Şube kanallarından ödenebilecek. Bu tahsilatlar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı adına yapılacak.

“Binlerce kişi ev sahibi olacak”

“Ülke ekonomisine katkı sunarken tabana yayılarak vatandaşlarımızın konut sahibi olmasına yardımcı olmak temel amacımız.” diyen Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, 60 aya kadar uygulanan yüzde 0.79 seviyesindeki oranın finansman açısından büyük avantaj sağlayacağını vurguladı.

Projenin hükûmet tarafından özenle yürütüldüğünü belirten Bankanın Genel Müdürü Göktaş, binlerce kişinin ev hayalinin gerçekleşeceğini kaydetti.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Genel Müdür İkram Göktaş “Lojmanların ihale yoluyla satışı Hükûmetimizin titizlikle yürüttüğü bir proje. Böylece başta memurlar olmak üzere binlerce kişi ev sahibi olma hayallerine kavuşacak. Biz de Vakıf Katılım olarak hem onların hayallerine ulaşmasına katkı sunmak hem de devletimizin satıştan elde edeceği gelire finansman desteği sağlamak istedik. Bu kapsamda katılım bankacılığının misyonu gereği taşın altına elimizi sokarak sorumluluk üstlendik.” ifadelerini kullandı.