Kategoriler
Konut Kredisi

Vakıfbank konut kredisi faiz oranları

Kamu Bankalarının destek kapsamında başlatmış olduğu düşük faizli konut kredileri Ağustos ayı itibarı ile sona erdi. 2020 yılı Ağustos ayının gelmesi ile kamu bankaları konut kredisi faiz oranlarını kademeli olarak yükseltmeye başladı. Peki Vakıfbank konut kredisi faiz oranları ne kadar oldu? Konut kredisi faiz oranlarında son durum ne? Konut almak için uygun zaman mı? Yoksa konut almakta geç mi kalındı? Vatandaşlar son zamanlarda bu soruların cevaplarını aramaya başladı.

Kamu bankaları konut kredisi faiz oranlarını 0.64 oranından kademeli olarak arttırmaya başladı. Önce 2. el konutlar için faiz oranları artırıldı. Daha sonra sıfır ve 2. el konutlar için faiz oranları aynı yapıldı, vade süreleri farklılaştırıldı. Son olarak ise hem vade oranları, hem faiz oranları hemde kredi miktarları farklılaştırıldı. Oluşan bu son değişikliğin detaylarını haberimizin devamında bulabilirsiniz.

Vakıfbank konut kredisi faiz oranları ne oldu?

Vakıfbank yaptığı yeni kampanya ile yine uygun faiz oranları ile konut kredisi vermeye devam ediyor. Normal şartlarda konut kredisi faiz oranı yüzde 1.05 olarak belirlenmişken banka yaptığı yeni kampanya ile bu faiz oranının altında konut kredisi kullandırmaya devam ediyor. Banka iki farklı kampanya paketi oluşturdu. Kampanyalardan bir tanesi SarıPanjur 1. El Konut Kredisi diğeri ise SarıPanjur 2. El Konut Kredisi olarak belirlendi.

SarıPanjur 1. El Konut Kredisi özellikleri

SarıPanjur 1. El Konut Kredisi seçeneğinde vade süresi 3 ay ile 120 ay arasında seçildiğinde faiz oranı yüzde 0.87 olarak uygulanıyor. Kampanya kapsamında 0.87 faiz oranı ile İstanbul, İzmir ve Ankara illerinde 500 bin TL’ye kadar, diğer illerde ise 300 bin TL’ye kadar kredi kullanılabiliyor. Faiz oranı 180 aya kadar tercih edilmesi durumunda ise faiz oranı yüzde 0.99 olarak uygulanıyor. Kredi tutarı üzerinde her iki vade seçeneğinde de yüzde 0.5 olarak uygulanıyor.

SarıPanjur 2. El Konut Kredisi özellikleri

SarıPanjur 2. El Konut Kredisi seçeneğinde vade süresi 3 ay ile 120 ay arasında seçildiğinde faiz oranı yüzde 0.99 olarak uygulanıyor. Kampanya kapsamında 0.99 faiz oranı ile İstanbul, İzmir ve Ankara illerinde 500 bin TL’ye kadar, diğer illerde ise 300 bin TL’ye kadar kredi kullanılabiliyor. Faiz oranı 180 aya kadar tercih edilmesi durumunda ise faiz oranı yüzde 1.05 olarak uygulanıyor. Kredi tutarı üzerinde her iki vade seçeneğinde de yüzde 0.5 olarak uygulanıyor.